Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2015

  • Σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας, ο βουλευτής Αργολίδος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή και στη συνέχεια θα παραιτηθεί.
  • Απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε για τις δηλώσεις του περί έκδοσης παράλληλου νομίσματος έδωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας έτοιμος υπερασπιστεί την πεντάμηνη θητεία του στο υπουργείο σε οποιοδήποτε επίπεδο -«όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
  • Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφαρμογή νέου σχήματος κινητικότητας από τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
  • Δεν φέρεται διατεθειμένη να παραιτηθεί από το αξίωμα της Προέδρου της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με όσα διακινεί η ίδια και συνεργάτες της οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις της. «Ούτε ο ίδιος ο Πάπας να της το ζητήσει, δεν πρόκειται να παραιτηθεί», φέρονται να σχολιάζουν συνομιλητές της.
  • Τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για ύπαρξη σχεδίου για παράλληλο νόμισμα σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Κόσμος

  • Την πεποίθησή του ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει το παν - και πρέπει να το κάνει - για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» στη χώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς διότι, όπως είπε, «δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό το βήμα και να βρισκόμαστε σε έναν χρόνο πάλι εδώ και να συζητούμε».
  • Το γραφείο του ιρανού προέδρου βιάστηκε να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ομάδα των Έξι και στην Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το γραφείο του Χασάν Ροχανί αναγκάστηκε να αντικαταστήσει ένα tweet, καθώς οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε τη Δευτέρα.
  • Τα κόμματα της αντιπολίτευσης του Βελγίου κατηγόρησαν σήμερα, Δευτέρα, τη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ότι ήρθε σε ρήξη με την πάγια ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, καθώς ευθυγραμμίστηκε με τη «σκληρή» στάση της Γερμανίας αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, μια κατηγορία την οποία απέρριψε ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.
  • «Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αλλά όχι το κακό» γράφει ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στο Διαδίκτυο, σχολιάζοντας την συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές. «Πρόκειται για το κακό που συνδέεται με μια Ελλάδα ταπεινωμένη και μια Ευρώπη η οποία δεν είναι άξια να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δείξει ηγετική ικανότητα και αλληλεγγύη» δήλωσε ο Ρ.Πρόντι.
  • Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής χαιρέτισε τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού να δηλώνει ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Οικονομία

  • Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία που κηρύχθηκε στις 28 Ιουνίου. Διατηρείται ταυτόχρονα το όριο των 60 ευρώ για τις ημερήσιες συναλλαγές από τα ΑΤΜ.
  • Δρομολογήθηκαν από το Eurogroup οι διαδικασίες για το «πολύπλοκο ζήτημα» της χρηματοδότησης-γέφυρας, ώστε να μελετηθεί πώς αυτό θα καταστεί εφικτό. Την Τρίτη το θέμα θα εξετάσει το EuroWorking Group. Η διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος, από τον ESM, μπορεί να διαρκέσει 2-4 εβδομάδες. Ενδεχόμενο δύο τηλεδιασκέψεων του Eurogroup μέσα στην εβδομάδα.
  • Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη τη Δευτέρα στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αθλητισμός

  • Η Ρωσία θα είναι αντίπαλος της Εθνικής ομάδας Νέων στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος K19, μετά από την... σπάνια τετραπλή ισοβαθμία που είχαμε τη Δευτέρα στον 1ο όμιλο. Η Ρωσία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γερμανία και την... πέταξε εκτός συνέχειας, ενώ η Ισπανία έμεινε στο 1-1 με την Ολλανδία και θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στον έτερο ημιτελικό.
  • Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, που πραγματοποιείται στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενσωματώθηκαν τη Δευτέρα πέντε παίκτες που είχαν παρατεταμένη άδεια λόγω των υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες τους. Ο λόγος για τους Μιλιβόγεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Ντοσεβί και Κασάμι, που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους συμπαίκτες τους και το προπονητικό τιμ.
  • Υψηλού κινδύνου χαρακτήρισε η UEFA τον αγώνα Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ, λόγω των θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί στο Ζάγκρεμπ δυό ημέρες πριν από τον αγώνα Ντιναμό Ζέγκρεμπ - ΠΑΟΚ (0-1) στις 14 Δεκεμβρίου 2010, για το Europa League, πριν από πέντε χρόνια. Για το λόγο αυτό η UEF
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου