Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2015

  • Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποτέλεσμα της προόδου είναι ότι η προοπτική του Grexit φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, ενώ σταδιακά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.
  • Νύχτα αγωνίας για την έκβαση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, αλλά και της ίδιας της Ένωσης όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα. Αποφασισμένος για λύση ο Ολάντ. Σε σκληρή γραμμή η Μέρκελ. Σε κλοιό ασφυκτικής πίεσης ο Αλέξης Τσίπρας. Άμεση Νομοθέτηση προαπαιτούμενων ζητούν οι εταίροι. Το έγγραφο του Eurogroup, και τι λέει για σενάριο προσωρινού Grexit. Επικρίσεις από πολλά μέτωπα δέχεται η Γερμανία...
  • Με όλη την ήπειρο να κοιτά στην κρισιμότατη Σύνοδο Κορυφής, στο ευρωπαϊκό Twitter έχει κερδίσει έδαφος το hashtag #ThisIsACoup (Είναι Πραξικόπημα): Είναι πρώτο σε Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία ενώ στην Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση από το #TsiprasLeaveEUsummit. Το hashtag ήταν τη νύχτα δεύτερο στην παγκόσμια κατάταξη, στην Ισπανία, την Αυστρία και το Βέλγιο και τρίτο στην Ιταλία.
  • Νέα σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΕ Τουσκ, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της δεύτερης διακοπής της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις φαίνεται ότι αρχίζουν να αποδίδουν, καθώς υπό επεξεργασία βρίσκεται ένα περίγραμμα του προσχεδίου κοινού ανακοινωθέντος. Στο επίκεντρο το Ταμείο Περιουσιακών Στοχείων, η εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης, το προσωρινό Grexit και το σήμα προς την ΕΚΤ για τον ELA.
  • Διαψεύδει κυβερνητική πηγή πληροφορίες που δημοσιοποίησε η γερμανική Bild, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ έθεσε στην Αθήνα ζήτημα κυβέρνησης τεχνοκρατών, εκφράζοντας αμφιβολίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται. Τις πληροφορίες διέψευσε και εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Κόσμος

  • Σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της έναντι της Ελλάδας από τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν της γαλλικής Αριστεράς, «θυμίζοντας» μέσω Twitter ότι «η φράση για τον κίνδυνο τρίτης καταστροφής της Ευρώπης από την Γερμανία ανήκει στον Γιόσκα Φίσερ, Γερμανό, οικολόγο, πρώην υπουργό του Σρέντερ». Ο Μελανσόν τονίζει ότι «η Μέρκελ θέλει να ταπεινώσει τον Αλέξη Τσίπρα και καταστρέφει την Ευρώπη».
  • Με ένα άρθρο ποταμό και με μία γλώσσα που εκφράζει την αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, ο Πολ Κρούγκμαν κάνει λόγο για «τραγελαφική προδοσία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και για μοιραίο χτύπημα το οποίο δεν έδωσαν οι Έλληνες. «Ποιος θα εμπιστευθεί ποτέ τις καλές προθέσεις της Γερμανίας μετά από αυτό;» αναρωτιέται.
  • «Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας.
  • Ενώ η σύγκλιση ή όχι γύρω από την Ελλάδα ήταν ακόμη στον αέρα τη νύχτα της Κυριακής, το εξώφυλλο της γαλλικής Liberation για την έκδοση της Δευτέρας θέτει το ερώτημα: «Σε τι ποντάρει η Γερμανία;». Εξίσου επιθετικό και το πρωτοσέλιδο του βρετανικού Guardian, που λέει πως η «Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα».
  • Η Γερμανία «έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην Ευρώπη» με τη στάση της στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. «Η Γερμανία έχει δείξει έλλειψη αλληλεγγύης. Δεν μπορεί να υπάρχει μία ζώνη του ευρώ χωρίς ένα ελάχιστο αλληλεγγύης. Η κρίση αυτή υπονομεύει πλήρως το κοινό όραμα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτό είναι καταστροφή» υπογραμμίζει.

Οικονομία

  • Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους ομολόγους του, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. Η δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και σε συνέχεια της μίνι-διάσκεψης Τουσκ - Μερκελ - Ολάντ - Τσίπρα.
  • Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την ΕΚΤ ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να απελευθερωθεί ρευστότητα μέσω του ELA για να αποφευχθεί κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών. Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη επί πολλών ζητημάτων. Ειδικότερα το ζήτημα του Ταμείου Περιουσιακών Στοιχείων χαρακτηρίζεται «ταπεινωτικό» και «από άλλο πλανήτη» από έλληνα αξιωματούχο.
  • Τη νομοθέτηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου ζητούν οι εταίροι από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εφόσον αυτά νομοθετηθούν, τότε θα μπορεί να εξεταστεί η έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με το τρίτο πακέτο βοήθειας, ύψους 82 - 86 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Η εθνική ομάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων, παρά την ήττα της από τη Γαλλία με 2-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της διοργάνωσης, που διεξάγεται στην Κατερίνη. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ως δεύτερη στον όμιλο της, καθώς στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου Ουκρανία και Αυστρία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Αντίπαλός της θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση του 2ου ομίλου (Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία ή Γερμανία).
  • Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Παναθηναϊκός, με τους παίκτες να επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε ρεπό στους παίκτες του για τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις ώστε να προετοιμαστούν για τα προκριματικά του Champions League.
  • Νέα βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Ραχίμ Στέρλινγκ κατέθεσε η Μάντσεστερ Σίτι στη Λίβερπουλ ύψους 49 εκ. λιρών και η μεταγραφή πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι «κόκκινοι» επέμεναν και τόνιζαν πως δεν φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν με καμία ομάδα για την παραχώρηση του νεαρού επιθετικού, εφόσον η πρόταση δεν ξεκινάει πάνω από τα 50εκ. λίρες και ο συμβιβασμός επήλθε στα 49 εκατ. λίρες.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου