Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2015

  • Την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία στις Βρυξέλλες υπογράμμισε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας θεσμούς και εταίρους να προβούν σε μια χειρονομία ώστε να υπάρξει απεμπλοκή. «Εδώ που φτάσαμε, και από τη στιγμή που η Βουλή προσυπογράφει, πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν τώρα νέες αξιώσεις» δήλωσε.
  • Σκληρή κριτική άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με ανάρτηση του  στο Facebook, στη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και σε όσους απείχαν από την ψηφοφορία της Βουλής την Παρασκευή, τονίζοντας οτι «γοητεύονται -τουλάχιστον- από την αίσθηση της ρήξης».
  • Τη δική της παρέμβαση για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση έκανε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Μέσω Twitter ανέφερε: «Ευτυχώς είμαστε πολλοί κόντρα στους ξενιστές που ήλθαν να μπολιάσουν το δένδρο της Αριστεράς με τις χυδαιότητες πολιτικές παραδόσεις...»
  • Eπι ποδός βρίσκονται οι λιμενικές αρχές της Ζακύνθου για τον εντοπισμό ενός ακυβέρνητου ιστιοπλοϊκού, που σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρει πάνω από 100 μετανάστες. Το σκάφος βρίσκεται σε απόσταση 55 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου και κλιμάκιο του Λιμεναρχείου, με τη συνδρομή πλωτού ιδιώτη, επιχειρούν να το προσεγγίσουν.
  • Ληστεία σημειώθηκε στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, είδηση που έγινε γνωστή το Σάββατο. Η ταμίας της ΕΛΣ τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» για την παροχή πρώτων βοηθειών, από το οποίο έλαβε εξιτήριο λίγο αργότερα.    

Κόσμος

  • Η Φινλανδία φέρεται να είναι η χώρα που τηρεί την πιο σκληρή στάση στο Eurogroup, με την χώρα να προβάλλει έντονες αντιστάσεις στην έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Μάλιστα, η κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης, μεταδίδει δημοσιογράφος του κρατικού δικτύου YLE.
  • H Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων συνέγραψε μαζί με το Πεντάγωνο και τη CIA τους κανόνες δεοντολογίας που επικύρωσαν τις βάρβαρες μεθόδους ανακρίσεων που χρησιμοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου και έχουν χαρακτηριστεί ως βασανιστήρια, ανέφερε έκθεση της ένωσης.
  • Την έντονη αντίδρασή του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ προκάλεσαν οι πληροφορίες για την ύπαρξη εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που προτείνει μεταξύ άλλων πενταετές Grexit. Χαρακτήρισε τραγικό να «πατάς το πόδι κάτω με πείσμα και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο».
  • Επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, λέγοντας ότι οι Ισπανοί έχουν να αντιμετωπίσουν στις εκλογές ένα σημαντικό δίλημμα: ανάμεσα στην ανάπτυξη και την οικονομική αναταραχή παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στην Ελλάδα.
  • Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20ή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Οικονομία

  • Οκτώ ώρες διήρκεσε το Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών να πιέζουν τον Ευκ.Τσακαλώτο για περισσότερα μέτρα και απτές αποδείξεις αποφασιστικότητας. Ξαφνική εμπλοκή δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο φινλανδός υπουργός είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει μόνον Grexit. Αίσθηση και από την αποκάλυψη γερμανικού σχεδίου για Grexit 5 ετών. Νέο Eurogroup το μεσημέρι της Κυριακής.
  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε φέρεται να μην κρίνει επαρκείς τις προτάσεις της Ελλάδας για τρίτο πρόγραμμα, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Το Βερολίνο φέρεται να προκρίνει τις εξής λύσεις: είτε βελτίωση των μεταρρυθμίσεων με διακομματική στήριξη και εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου 50 δισ. για αποπληρωμή χρέους, είτε πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με επιπλέον στήριξη από την ΕΕ (ανθρωπιστική κρίση). Δείτε το έγγραφο.
  • Να διαψεύσει έσπευσε η κυβέρνηση δημοσίευμα της γερμανικής FAZ περί πρότασης του Β.Σόιμπλε στο Eurogroup για πενταετές Grexit, το οποίο μόλις είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε πανικό, δεδομένου του τεταμένου κλίματος εν αναμονή των αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών του ευρώ. «Άδειασμα» Σόιμπλε με σκληρό σχόλιο και από το SPD. Χαρακτηριστικά και τα σχόλια αναλυτών του διεθνούς Τύπου: ο Σόιμπλε προσπαθεί να αυξήσει τις μετοχές του στο εκλογικό σώμα της Γερμανίας.

Αθλητισμός

  • Ο Ροναλντίνιο επιστρέφει στη Βραζιλία. Μετά το πέρασμά του από το Μεξικό και την Κερετάρο, σύμφωνα με την «GloboEsporte», ο διάσημος Βραζιλιάνος αποδέχθηκε πρόταση της Φλουμινένσε. Ο Ροναλντίνιο μαζί με τον αδερφό του, Ρομπέρτο ντε Ασίς, που είναι και μάνατζέρ του, συναντήθηκαν στο σπίτι του, με τον πρόεδρο της Φλουμινένσε, Πέτερ Σιέμσεν, τον αντιπρόεδρο Μάριο Μπιτενκούρτ και τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας του Ρίο ντε Τζανέιρο, Φερνάντο Σιμόνε, συμφωνώντας έως το τέλος του 2016, οπότε και ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα.
  • Τον δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου για ένα χρόνο, ζήτησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από τη Φούλαμ. Αυτό αποκάλυψε η πορτογαλική εφημερίδα Α BOLA, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και γίνεται προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή έως τη Δευτέρα. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, αλλά και στη συνέχεια νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ιστοσελίδες κορυφαίων εφημερίδων στην χώρα της Ιβηρικής, η Σπόρτινγκ έχει φτάσει την προσφορά της για δανεισμό στη Φούλαμ στα 1,5 εκατ. ευρώ, με ύπαρξη ρήτρας για οριστική αγορά στο τέλος της σεζόν.
  • Ένα αφιέρωμα... κάθε άλλο παρά κολακευτικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του το γαλλικό περιοδικό «France football». Συγκεκριμένα λοιπόν το κείμενο, το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην έξοδο της από το ευρώ, έψαξε και βρήκε Γάλλους που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και ζήτησε την άποψη τους επί του θέματος. Ο Αράς (αγωνίστηκε στην Καλλονή), ο Καν (έπαιξε για 6 μήνες στον Εργοτέλη), ο Χαβιέ Τομάς (έπαιξε στον Εργοτέλη), αλλά και ένας παίκτης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μίλησαν για τις εμπειρίες του από την Ελλάδα, ενώ έκαναν λόγο για βία αλλά και εύνοια του Ολυμπιακού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου