Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2015



  • Με ευρεία εντολή 251 «ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση την ελληνική πρόταση, τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές. Το αποτέλεσμα, όμως αφήνει σοβαρά «τραυματισμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δύο βουλευτές είπαν «όχι», οκτώ «παρών» -μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής- ενώ επτά ήταν απόντες.
  • «Με το "παρών" εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια "πρόταση" που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων» δηλώσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την απόφασή του να μην ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση.
  • Τον πρωθυπουργό τον τιμώ και θα τον τιμώ. Είναι όμως θεσμική μου ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη της διαπραγμάτευσης -όπως και την ευθύνη για το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας- την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ενώπιον της Βουλής, σημειώνοντας πως αυτήν τη στιγμή απαιτούνται δύσκολες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες αποφάσεις για τη χώρα. Το Eurogroup δεν πρέπει να ολοκληρωθεί μοιραία για τη χώρα, τόνισε η κ. Γεννηματά διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως το «ναι» του ΠΑΣΟΚ δεν είναι λευκή επιταγή και συνευθύνη.
  • Το «ναι» και το «όχι» ισοδυναμεί με την υπογραφή νέου μνημονίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επί του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση που ζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διαπραγματευθεί τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.

  • Κόσμος

    • Προσωπική επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα The Guardian. Ο  κ. Βαρουφάκης


  • δηλώνει ότι ο Β.Σόιμπλε επιθυμεί ένα Grexit, προκειμένου να συνετίσει τους Γάλλους και να τους κάνει να αποδεχθούν το μοντέλο μιας Ευρωζώνης της λιτότητας.
  • Η Τυνησία υπέστη νέο σκληρό πλήγμα καθώς η Δανία κάλεσε τους τουρίστες της να εγκαταλείψουν την χώρα εξαιτίας του «αυξημένου» κίνδυνου νέας τρομοκρατικής επίθεσης, ένα 24ωρο αφότου η Βρετανία εξέδωσε ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία.
  • Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει την πρόταση της Ελλάδας για τη διευθέτηση της κρίσης χρέους, σημειώνοντας πάντως ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί από τους πιστωτές της. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε από πλευράς του ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μοιάζουν σήμερα να βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται αναδιάρθρωση.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια για να ξεπεράσει την οικονομική της κρίση και αμφισβήτησε τον τρόπο χειρισμού του θέματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πού ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν υπήρχαν παραβιάσεις στην συμπεριφορά (των Ελλήνων);» αναρωτήθηκε ο Πούτιν.
  • Καμπάνια αγάπης και στήριξης προς την Ελλάδα έρχεται από την ιταλική εφημερίδα La Stampa εν μέσω της κορύφωσης του «θρίλερ» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο κρίση και κλειστές τράπεζες. Μοιραστείτε την δική σας Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα καλώντας τους πολίτες να εκφράσουν την αγάπη τους προς τη χώρα με φωτογραφίες, αναμνήσεις, φράσεις. Και το Twitter «γεμίζει» με το μπλε της Ελλάδας στo hashtag #GreciaPerMe.

  • Οικονομία

    • Αισιόδοξος για την αποκατάσταση της κανονικότητας της λειτουργίας των τραπεζών τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντηση με την ΟΤΟΕ. Ο διοικητής της ΤτΕ διευκρίνισε πως η άρση των capital controls θα γίνει σταδιακά και παράλληλα με την αποκατάσταση της ρευστότητας στις τράπεζες, εφ' όσον υπάρξει συμφωνία.
    • Η ελληνική πρόταση συμφωνίας με τους δανειστές περιλαμβάνεις: Αύξηση συντελεστή για ενοίκια και φόρος στις επιχειρήσεις στο 29% για έξτρα έσοδα 330 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2016 η πρώτη φάση κατάργησης του ΕΚΑΣ για το «υψηλότερο 20% των δικαιούχων», λιγότερες από 100 οι δόσεις για τους «έχοντες», ΦΠΑ 23% στην εστίαση, κατάργηση εξαιρέσεων στα νησιά από τον Οκτώβριο, μόνιμη κινητικότητα στο Δημόσιο. 
    • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολόγησαν θετικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Με βάση τις συστάσεις τους, το Eurogroup πρόκειται να αποφασίσει το Σάββατο εάν θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.
    • Αθλητισμός

      • Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ στο τελευταίο δυνατό τεστ που έδωσαν οι πράσινοι επί ολλανδικού εδάφους. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου παρουσίασαν αμυντικά κενά, ενώ και στην επίθεση δεν ήταν απειλητικοί απέναντι στους παίκτες του Αίαντα της Ολλανδίας. Τα τέρματα για τους νικητές σημείωσαν ο Μίλικ στο 33' και ο Ελ Γαζί στο 86', ενώ επιπόλαιος αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Καλτσά.
      • Αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής και λίγες ώρες αργότερα η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν από το «Ελ. Βενιζέλος» για Μόναχο και από εκεί συνέχισαν οδικώς για το Ζέεφελντ. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 26 παίκτες, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να ενσωματωθούν σε αυτή και οι Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Ομάρ και Ντοσεβί.
      • Έτοιμος για τη μάχη με τη Λοκομοτίβα στον β΄προκριματικό γύρο του Europa League έδειξε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό αγώνα του επί Ολλανδικού εδάφους, όπου επικράτησε με 4-1 της Ντνίπρο. Ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ καλό πρόσωπο και κατάφερε να σκοράρει τρία από τα τέσσερα τέρματα από στημένες φάσεις. Ικανοποιημένος ο Τούντορ από το γεγονός ότι οι παίκτες εφαρμόζουν αυτά που τους ζητάει...

        ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου