Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2015

  • Στις αρχές της Ευρωζώνης, τη Βουλή και τα κόμματα βρίσκεται η ελληνική πρόταση με τα μέτρα που θα νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Οι βασικοί άξονες της νέας πρότασης που απέστειλε το βράδυ της Πέμπτης προς τους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Δείτε ολόκληρο το κείμενο.
  • Η ελληνική πρόταση έφτασε εγκαίρως στα χέρια των αρχών της Ευρωζώνης. Το πακέτο μεταρρυθμίσεων και μέτρων, κατά πληροφορίες ύψους 12-13 δισ. ευρώ. Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε επίσης στη Βουλή προκειμένου την Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να λάβει γνώση η Ολομέλεια. Στο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από όπου αποχώρησε, χωρίς δηλώσεις, έπειτα από 3,5 ώρες, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από την πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη». Στις 7:30 το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα κόσμος, με αποτέλεσμα να κλείσει η Αμαλίας και οι κάθετοι δρόμοι. Εξάλλου, μικρή συγκέντρωση αντιεξουσιαστών βρίσκεται σε εξέλιξη στα Προπύλια.
  • Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η ελληνική πρόταση προκειμένου αύριο Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.
  • Σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Politico υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι σύμπτωμα της κρίσης της Ευρώπης», ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στην ευρωβουλή Γκι Φέρχοφστατ επισημαίνει ότι και οι δυο πλευρές έχουν προσκολληθεί σε λάθος πολιτικές επιλογές για πολύ καιρό.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να δώσει εντολή για την επιστροφή της διαπραγματευτικής ομάδας από την Βιέννη, εάν οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που έχουν λάβει επανειλημμένες παρατάσεις, δεν αποδειχθούν εποικοδομητικές, ανέφερε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο.
  • «H Eυρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.
  • Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έλαβε σήμερα, Πέμπτη, από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, έναν μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες επικράτησε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο Νταβούτογλου αναμένεται να συναντήσει την επόμενη εβδομάδα τους επικεφαλής των άλλων τριών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.
  • Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε ότι η χώρα του παρατηρεί με ικανοποίηση τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα για την κρίση χρέους. Δεν επιδιώκουμε να τροφοδοτήσουμε σύγκρουση Ελλάδας - ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά.
  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε -σε μια προσπάθεια να αστειευτεί- ότι είπε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου ότι η Γερμανία θα αντάλλαζε ευχαρίστως την Ελλάδα με το Πουέρτο Ρίκο -το οποίο αντιμετωπίζει και αυτό κρίση χρέους. Την ίδια ώρα, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να μην εμπλέκεται στην ελληνική κρίση, αν και παρασκηνιακά ασκεί πιέσεις στην Άνγκελα Μέρκελ για επίλυση του θέματος, αναφέρει το Spiegel.

Οικονομία

  • «Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη». Αυτό αναφέρει ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο Πιέρ Μοσκοβισί λέει ότι το παράθυρο για συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει οριστικά την Κυριακή και σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει το σωστό, αλλιώς «το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν».
  • Πλήθος περιπτώσεων φοροδιαφυγής, διαφθοράς και απάτης αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ελέγχων που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο 2015.  Οι ελεγκτικές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ  συνέταξαν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις εκθέσεις ελέγχου οι οποίες διαβιβάσθηκαν κατά περίπτωση στις αρμόδιες ΔΟΥ για άμεση έκδοση καταλογιστικών πράξεων φόρων και προστίμων.
  • Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει προαπαιτούμενα μέτρα για να εξασφαλίσει στήριξη, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει τέτοιο σημάδι και άρα είναι δύσκολο να γίνουν αυτά τα βήματα πριν την Κυριακή. Μάλιστα είπε ότι η «συμβουλή» του στον Ε.Τσακαλώτο ήταν η άμεση ψήφιση μεταρρύθμισης για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων. Χαραμάδα για αναδιάρθρωση χρέους αφήνει, δίνοντας δίκιο στη Λαγκάρντ, σπεύδοντας όμως να αποκλείσει «κούρεμα» και να προσθέσει ότι τα περιθώρια είναι πολύ μικρά.

Αθλητισμός

  • Η Εθνική ομάδα Νέων «αγκάλιασε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (UEFA EURO U19) μετά τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Αυστρία, στην «AEL FC Arena» της Λάρισας. Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας στον 1ο όμιλο της τελικής φάσης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Με τον βαθμό που απέσπασε η Εθνική έφτασε στους τέσσερις ενώ για τους Αυστριακούς ήταν ο πρώτος. Για να προκριθεί λοιπόν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα ημιτελικά θα πρέπει είτε να μη χάσει την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 12/7) από τη Γαλλία, που βρίσκεται ήδη στους στα ημιτελικά με έξι βαθμούς, είτε αν χάσει να μη νικήσουν οι Αυστριακοί τους Ουκρανούς στο άλλο παιχνίδι, δηλαδή να μην έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από την Ελλάδα.
  • Πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση η Ομόνοια επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Ματούμι στην Κύπρο και παρά την ήττα της με 1-0 στον πρώτο αγώνα στη Γεωργία προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Λεμεσού έπρεπε απλά να διασφαλίσει το υπέρ του 2-0 του πρώτου αγώνα και αυτό έκανε. Την Λοκομοτίβα Ζάγκεμπ θα βρει απέναντι του ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο, αφού η ομάδα από την Κροατία απέκλεισε την Μπρόουτον μετά το 2-2 σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου γύρου.
  • Λίγες ώρες μετά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο νέος τεχνικός των «ερυθολεύκων» Μάρκο Σίλβα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Πριν την προπόνηση ο Πορτογάλος είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους ποδοσφαιριστές του και μετά τις πρώτες συστάσεις και συνομιλίες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την προπόνηση. Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής της μπάλας και πίεσης προς τον αντίπαλο, συνέχισαν με δίτερμα, ενώ ολοκλήρωσαν προπόνησή τους με τρέξιμο. Αναλυτικά η αποστολή για την Αυστρία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου