Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Στο γήπεδο των Red Sox, Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2015



Χθες το απόγευμα βρεθήκαμε στο γήπεδο της ομάδας μπέϊζμπωλ της Βοστώνης Fenway Park το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία γήπεδα του μπεϊζμπωλ στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα των Red Sox έχει πάρει τρεις φορές το πρωτάθλημα αλλά φέτος είναι «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας». Παρ’ όλα αυτά το γήπεδο ήταν γεμάτο από οπαδούς της ομάδας που κάθε φορά ξεσηκωνόντουσαν σε κάθε επιτυχία παίκτη της ομάδας αλλά και σε αποτυχία της ομάδας που έπαιζαν του Toronto “Blue Jays”.
Κάπου 36,000 θεατές 
ζητωκραύγαζαν. Είδα να είναι μαζί οικογένειες, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους αλλά και νέους ανθρώπους.
Δεν είδα «
χούλιγκανς» και δεν άκουσα χυδαίες εκφράσεις που ακούς στα Ελληνικά γήπεδα. Όλοι σεβαστικοί και χωρίς σπρωξιές και βωμολοχίες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκα στο 
Fenway Park και αυτά που γράφω δεν είναι ότι μου έκανα εντύπωση χθες γιατί αρκετές φορές πήγαμε με τα παιδιά για να περάσουμε λίγο διαφορετικά για ένα απόγευμα ή βράδυ. Είδαμε τις «ομηρικές μάχες με τους Yankees της Νέας Υόρκης και άλλες ομάδες.
Όμως χθες ανακάλυψα ότι στο Fenway Park, εκεί ψηλά, 7-8 πατώματα από τη γη υπάρχει ένας μεγάλος κήπος. Καλά διαβάσατε. Ένας κήπος αρκετά μεγάλος με λαχανικά. Από μελιτζάνες και σπανάκια, μέχρι τομάτες, κρεμμυδάκια και άλλα κηπευτικά. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ένας κήπος, περίπου ένα στρέμμα, κάπου τριάντα μέτρα ψηλά από την επιφάνεια της γης.
Εάν βρεθείτε στο Fenway Park να πάτε στο Pavillion Skybox 6 και θα δείτε στο εξωτερικό μέρος τον ωραιότατο κήπο. Βλέπε φωτογραφίες.
Έμαθα ακόμα ότι η ομάδα της 
Βοστώνης δημιουργεί οικονομικό τζίρο $6 δις δολλάρια το χρόνο. Είπατε τίποτα;
Το άλλο είναι ότι βοηθούν ασθενείς και 
προωθούν την έρευνα για τον καρκίνο (βλέπε Jimmy Fund) και άλλες ασθένειες.
Καλό θα είναι να έρθουν Έλληνες παράγοντες ομάδων να πάρουν μαθήματα συμπεριφοράς αλλά και να δουν πως μία ομάδα, αθλητικός οργανισμός λειτουργεί.
Όσο για τον κήπο, τις 
προάλλες ένας από το Λόγκαν-ίκο μου έστειλε μερικές φωτογραφίες από το μπαξέ του στο Λυνν.  Με τριανταφυλλιές και λουλούδια, με πανσέδες. Από τότε χάθηκε. Άμα τον δείτε να του πείτε για το Fenway Park γιατί εκτός από «τη γουρουνίτσα, κοινώς κλίτσικα» κάνουν και άλλες δραστηριότητες, ακόμα και μπαξέδες.

Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου