Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την FIFA να αντικαταστήσει άμεσα τον Μπλάτερ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ένα ψήφισμα με το οποίο ζητεί την «άμεση» αντικατάσταση του Γιόζεφ Μπλάτερ από την ηγεσία της FIFA, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι «απαραίτητες επείγουσες μεταρρυθμίσεις» στην παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία που έχει συγκλονιστεί από πολλές υποθέσεις διαφθοράς.
Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, δι΄ανατάσεως της χειρός, το ψήφισμα αυτό που ετοίμασαν από κοινού οι επτά πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο συνήλθε σε ολομέλεια στο Στρασβούργο (Γαλλία).
Σε αυτό το μη δεσμευτικό κείμενο, που έχει αξία ως μέσο πολιτικής πίεσης, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους «για την παραίτηση του Γιόζεφ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA καθώς και για τις εν εξελίξει ποινικές έρευνες».
Όμως απαιτούν από την οργάνωση να επιλέξει έναν «κατάλληλο προσωρινό πρόεδρο προκειμένου να αντικαταστήσει αμέσως τον Γιόζεφ Μπλάτερ», καθώς ο τελευταίος επιθυμεί να παραμείνει
Ο Ελβετός, 79 ετών, επανεξελέγη στα τέλη Μαΐου στη Ζυρίχη για πέμπτη θητεία εν μέσω ενός παγκόσμιου σκανδάλου διαφθοράς, Όμως τέσσερις ημέρες αργότερα ανακοίνωσε την παραίτησή του, λίγες μόλις ώρες μετά τις νέες κατηγορίες που διατυπώθηκαν, αυτή τη φορά με στόχο το δεξί του χέρι, τον γάλλο Ζερόμ Βαλκ, γενικό γραμματέα της FIFA.
Ωστόσο ο Μπλάτερ αναμένεται να παραμείνει στη θέση του μέχρι να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του. Η FIFA ανακοίνωσε χθες πως η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, στη διάρκεια του οποίου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Μπλάτερ, θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο, έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.
Το εκλογικό αυτό συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ Δεκεμβρίου του 2015 και Μαρτίου του 2016, σύμφωνα με τον Ντομένικο Σκάλα, που εποπτεύει τις εκλογικές διαδικασίες της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου