Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο Λαγκάρντ στην Ελλάδα λίγο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στρέφεται η προσοχή όλων σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μάλιστα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο  πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρς συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή με τον εκπρόσωπο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά να τονίζει ότι ο επόμενος σταθμός είναι η συνεδρίαση του Eurogroup.

Την ίδια ώρα η επικεφαλής του Διενθούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος» για την αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει την 1η Ιουλίου αν δεν πληρώσει τη δόση.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ αναμένεται να κάνει δηλώσεις λίγο πριν την έναρξης της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
 Χωρίς να κάνουν δήλωση προσήλθαν στη συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκινά αργότερα το απόγευμα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης βαρουφάκης και ο ισπανός Λουίς ντε Γκίντος.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για λύση, ακόμη και την τελευταία στιγμή, εάν υπάρχει ψυχραιμία και πολιτική βούληση.
Η σημερινή συνάντηση μπορεί να μην καταλήξει σε συμφωνία, όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά πρέπει να είναι μια συνάντηση που θα ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία, αν δεν μπορούμε να τη βρούμε σήμερα. Θα προσπαθήσουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε».
«Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας μια φράση που ακούγεται από τα χείλη όλων των ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ώρες.
Ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ δήλωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση όλα εξαρτώνται από το τι θα προτείνει η Ελλάδα.
«Θα δούμε τι θα φέρουν στο τραπέζι οι Έλληνες. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Βαρουφάκης. Αν υπάρχουν λογικές προτάσεις, θα τις συζητήσουμε» δήλωσε ο βέλγος υπουργός Οικονομικών.

Επικοινωνία Αναστασιάδη - Μέρκελ
Το θέμα της Ελλάδος συζήτησαν, και αντάλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους θεσμούς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, συζητήθηκαν ενδεχόμενες επιπτώσεις στον ελληνικό λαό από τυχόν μη επίτευξη συμφωνίας και τονίστηκε η ανάγκη «μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς». Ο κύπριος Πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Ελλάδος.
Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Αθήνα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το ρωσικό ΥΠΟΙΚ
Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται τη Ρωσία για συνομιλίες για κοινά προγράμματα μάλλον, παρά για να ζητήσει μετρητά, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ.
«Δεν υπήρξαν αιτήματα», δήλωσε ο Στόρτσακ προς το πρακτορείο Reuters στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων», πρόσθεσε.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου