Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στο τραπέζι το σενάριο των εκλογών

Η λογική τής «πάση θυσία» συμφωνίας που καλλιεργεί η εγχώρια «Πέμπτη Φάλαγγα» είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο νεοαποικιακό καθεστώς, υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης. Στο ερώτημα αν θα πεΣε κατάσταση αναμονής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς ανοικτό είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εάν δεν προκύψει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους.


Η λογική τής «πάση θυσία» συμφωνίας που καλλιεργεί η εγχώρια «Πέμπτη Φάλαγγα» είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο νεοαποικιακό καθεστώς, υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης. Στο ερώτημα αν θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία, ο Μ. Γλέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω δει ότι δεν πρόκειται να περάσει»
Το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και στις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών της χώρας αφήνει ανοικτή την πόρτα για την προσφυγή στις κάλπες. Μέσα σε αυτό κλίμα της έντασης τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν το... πράσινο φως, για να συνεδριάσουν ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία είναι πιθανόν να συγκληθεί και σήμερα αναμένοντας την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες. Ωστόσο βουλευτές του κόμματος ήδη έχουν ζητήσει τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - σχετικό αίτημα με υπογραφές εστάλη στο προεδρείο, προτείνοντας να συνεδριάσουν σήμερα για να ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να τοποθετηθούν στο σχέδιο της ενδεχόμενης συμφωνίας.
Ομόφωνα
Το αίτημα της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπογράφουν βουλευτές, οι οποίοι ως επί το πλείστον ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Πάντως, χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης επισήμανε ότι το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει αποφασίσει ομόφωνα τη σύγκληση της ΚΟ προκειμένου να συζητηθεί η τελική συμφωνία με τους δανειστές και ότι «η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης τόνισε πως όλα τα όργανα θα συνεδριάσουν μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο, προσθέτοντας ότι καταλαβαίνει την ανησυχία των βουλευτών στο αίτημα για ενημέρωση. Κατέστησε δε σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα καθορίζει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να στηριχθεί από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου επανέλαβε και χθες ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φέρει στο υπουργικό συμβούλιο μια συμφωνία η οποία μετά δεν θα περάσει από την ΚΟ». Σε ό,τι αφορά τη στάση των βουλευτών, ο Ν. Φίλης τόνισε ότι «δεν έχουμε μαντρόσκυλα εμείς ούτε κοπάδια. Εχουμε συνειδητή πειθαρχία» υπενθυμίζοντας ότι «όλοι οι βουλευτές έχουν υπογράψει κώδικα δεοντολογίας, η έδρα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και οποιοσδήποτε αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη».
Εναλλακτική πορεία
Ενδεικτικό της έντασης που καταγράφεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη στο real.gr ότι «η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει. «Η λογική της «πάση θυσία» συμφωνίας που καλλιεργεί η εγχώρια «Πέμπτη Φάλαγγα», είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο νεοαποικιακό καθεστώς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει με νόημα: «Αν υπάρξει συμφωνία που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην «τελική» καταστροφική «λύση»».
Για να καταλήξει ως εξής: «Η κυβέρνησή μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα».
Τέλος στο ερώτημα αν θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία, ο ευρωβουλευτής Μ. Γλέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω δει ότι δεν πρόκειται να περάσει».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου