Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Στουρνάρα: Επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση της ΤτΕ

Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Στουρνάρα: Επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση της ΤτΕ

Επέστρεψε ως απαράδεκτη την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική 2014 - 15 στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννη Στουρνάρα, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς όπως είπε δεν έστειλε την έκθεση σε τυπωμένη μορφή, αλλά σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, κάνοντας λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφορά».
Μαζί με την έκθεση, η κ. Κωνσταντοπούλου επέστρεψε και το συνοδευτικό έγγραφο, τονίζοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας οφείλει να πει τι θέσεις λαμβάνει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ».
Επίσης, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να δώσει εξηγήσεις, αφού προηγουμένως τον είχε κατηγορήσει ότι αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.
Εκτός αυτού, η κυρία Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΤτΕ και η διαρροή των αποτελεσμάτων στις εφημερίδες έχει γίνει χωρίς να ενημερωθεί η ίδια, αλλά και χωρίς να παραστεί και να την παραδώσει ο ίδιος.
Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας ότι «αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του».
Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks, που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα - να φοροδιαφεύγουν σε βάρος ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. για το ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα»  είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εργασιών τους.
«Με ποια ηθική νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και επιχειρείται να εξανδραποδιστεί μία κοινωνία στο όνομα του χρέους, στο οποίο συνέπραξαν και το οποίο διόγκωσαν εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής του;» απηύθυνε το ερώτημα η κ. Κωνσταντοπούλου.
Επίσης, ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει την υποχρέωση να εγγυηθεί στους πολίτες πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, στις οποίες φτάσαμε να χρωστά 32.000 ευρώ κάθε παιδί που γεννιέται, αλλά και να εγγυηθεί ότι θα αξιοποιήσει θεσμικά τα εργαλεία αμφισβήτησης του χρέους. Μίλησε, δε, για «ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό» όταν συκοφαντείται ο ελληνικός λαός χαρακτηριζόμενος σαν «τεμπέλης και κακοπληρωτής» συνδέοντας, μάλιστα, αυτές τις επιθέσεις με τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά του ναζισμού.
Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων αν και εμείς σπεύσαμε να διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους της ηττημένης Γερμανίας το 1953. Ακόμη, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το δημόσιο χρέος και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση- η οποία είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στη διόγκωση του δημοσίου χρέους- νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του.
Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους παρέστη και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, απηύθυνε επιστολή, την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας».
Η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μολονότι- όπως τόνισε- εμποδίστηκε να παραστεί λόγω της συνάντησής του με τον καγκελάριο της Αυστρίας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής, προσφωνώντας τον Πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας πως η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά. «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή.
Πηγή: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου