Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Για την Κεντρική Επιτροπή η πρώτη μάχη των τριών υποψηφίων για την προεδρία

 Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015

Τα πρώτα δείγματα έδειχναν ότι η Φώφη Γεννηματά χάνει τον προβλεπόμενο, από πολλούς, έλεγχο στην ΚΕ ενώ προβάδισμα είχαν σύνεδροι που ανήκαν στην σφαίρα επιρροής του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου - Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται
ΠΑΣΟΚ: Για την Κεντρική Επιτροπή η πρώτη μάχη των τριών υποψηφίων για την προεδρία
Με την υπόσχεση της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, το 10ο συνέδριο του κόμματος που κυριάρχησε στα χρόνια της μεταπολίτευσης και που σήμερα βρίσκεται στην τελευταία θέση στη λίστα των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Μετά την πρόωρη απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ενώ είχε ακόμα ένα χρόνο σύμφωνα με το καταστατικό, η εβδομάδα που ξεκινά είναι εβδομάδα αναμέτρησης των τριών υποψηφίων. 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η Φώφη Γεννηματά διεκδικούν τη θέση του πέμπτου προέδρου του κόμματος, που θα στοχεύσει στην ανακοπή της συνεχούς εκλογικής πτώσης, που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης.
Πάντως χθες μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας ψηφίστηκαν από το Συνέδριο. Τα πρώτα δείγματα έδειχναν ότι η Φώφη Γεννηματά χάνει τον προβλεπόμενο, από πολλούς, έλεγχο στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ προβάδισμα είχαν σύνεδροι που ανήκαν στην σφαίρα επιρροής του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου.
Η μάχη στο ΠΑΣΟΚ, παρά τα περιορισμένα εκλογικά ποσοστά του, αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς πρόκειται να επηρεάσει τις ευρύτερες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς. Να σημειωθεί ότι τα κόμματα που κινούνται σε αυτόν τον χώρο στις τελευταίες εκλογές πλησίασαν αθροιστικά το ποσοστό του 15%.
Ο τρόπος που θα μετεξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ και οι στρατηγικές επιλογές της νέας ηγεσίας έχουν αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος σε όλα τα κόμματα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και η ΔΗΜΑΡ. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα επανεκκίνησης της προσέγγισης με αυτά τα κόμματα, αλλά και με προσωπικότητες που στις τελευταίες εκλογές προτίμησαν να απέχουν από την ενεργό δράση. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου