Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η κοινότητα της Κορόνας αποφασίζει για την ενοικίαση του σχολικού κτιρίου

Του Θεόδωρου Καλμούκου

TRANSFIGURATION CHURCH CORONA DSC_0017ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κορόνα Νέας Υόρκης, καλεί γενική συνέλευση την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, με θέμα τη λήψη τελικής απόφασης για την ενοικίαση του σχολικού κτιρίου της στην Υπηρεσία Παιδείας της Νέας Υόρκης. Τονίζεται ότι πρόκειται για το κτίριο του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου το οποίο έκλεισε πριν από τέσσερα σχεδόν χρόνια, ενώ δεν κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του, ούτε και η μετατροπή του σε σχολείο τύπου τσάρτερ.
ANASTASIOU 11Στην επιστολή που στάλθηκε στα μέλη της κοινότητας με ημερομηνία 27 Μαΐου 2015 και την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πένυ Βιένα, ο ιερατικός προϊστάμενος Γεώργιος Αναστασίου και η γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου Μαρία Φαφούτη αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Αγαπητά μέλη της κοινότητάς μας,
Καλείσθε στην τακτική γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στην κοινοτική αίθουσα. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναφέρονται παρακάτω. Σας υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη συνέλευση θα έχουν μόνον όσα μέλη είναι κανονικώς εγγεγραμμένα στην κοινότητα για το έτος 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις των ομοιόμορφων κανονισμών των κοινοτήτων της Ι. Αρχιεπισκοπής. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 12 Μ στον ίδιο χώρο.
Ημερήσια Διάταξη: – Εναρκτήριος Προσευχή. Τελική απόφαση για ενοικίαση του σχολείου. Κατακλείδιος Προσευχή».
Ο «Ε.Κ.» είχε γράψει στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου 2015 σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλει η κοινότητα ενοικίασης του σχολικού κτιρίου. Πιο ειδικά είχαμε αναφερθεί στα διαμειφθέντα κατά τη γενική συνέλευση της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2015, στην οποία συζητήθηκε το ενοικιαστήριο μακράς πνοής μεταξύ της κοινότητας και της Υπηρεσίας Παιδείας της Νέας Υόρκης.
Είχαμε αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, πως σύμφωνα με αντίγραφα του προτεινόμενου ενοικιαστηρίου τα οποία περιήλθαν στη διάθεση του «Ε.Κ.», το σχολικό κτίριο θα ενοικιαστεί επί είκοσι χρόνια με ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2014 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2034 με την επιλογή επέκτασης του ενοικιοστασίου για πέντε ακόμα χρόνια μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2039.
CORONA 1
Σύμφωνα πάντοτε με τα αντίγραφα του ενοικιαστηρίου, το οικονομικό μέρος και συγκεκριμένα τα χρηματικά ποσά που θα καταβληθούν στην κοινότητα αναλυτικά έχουν ως εξής:
$625.046,02 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο από το 1ο μέχρι το 5ο έτος.
$675.100,96 από το 6ο έτος μέχρι το 10ο.
$729.006,28 από το 11ο έτος μέχρι το 15ο.
$787.403,71 από το 12ο έτος μέχρι το 20ό.
Θα υπάρχει η πενταετής επιλογή επέκτασης από 21 μέχρι 25 έτη προς $850.293,25 δολ. τον χρόνο.
Επίσης, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 7-8 Μαρτίου 2015, οι υπεύθυνοι της κοινότητας ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του μακροχρόνιου ενοικιαστηρίου του σχολικού της κτιρίου επί εικοσαετία και πλέον στο Τμήμα Παιδείας της Νέας Υόρκης.
Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή εκ μέρους της κοινότητας ο ιερατικός της προϊστάμενος π. Γεώργιος Αναστασίου και ο Κώστας Πρέντζας μέλος του κοινοτικού συμβουλίου. Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου είναι η Παναγιώτα (Πένυ) Βιένα.
Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο παραβρέθηκε και ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής.
Ο «Ε.Κ.» την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 άφησε δύο τηλεφωνικά μηνύματα στον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Γεώργιο Αναστασίου. Απάντησε με γραπτό μήνυμα (e-mail) ζητώντας να του αποσταλούν γραπτώς ερωτήσεις. Του εξηγήσαμε γραπτώς ότι κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο, ενώ του είπαμε πως αν επιθυμούσε να μας μιλήσει μέχρι την 9η πρωινή της Παρασκευής 12 Ιουνίου, πλην όμως δεν επικοινώνησε.
Τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στην πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Πένυ Βιένα παρέμεινε αναπάντητο.
Ο Κώστας Πρέντζας, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε μήνυμά μας, με το οποίο του ζητούσαμε συνέντευξη απάντησε, πως «αδυνατώ να ικανοποιήσω το αίτημά σας για συνέντευξη σχετιζόμενη με θέματα της Εκκλησίας. Το κοινοτικό μας συμβούλιο ψήφισε (με πλειοψηφία) κανονισμό πως δεν μπορεί κανένα μέλος του συμβουλίου να ομιλεί ή να δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης για τα θέματα της Εκκλησίας. Ολες οι ερωτήσεις αναφορικά με τα θέματα της εκκλησίας να απευθύνονται στον προϊστάμενο».
Η Μαρία Φαφούτη, γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου δεν απάντησε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου, Ευτυχία Ζαγκάλη, μας είπε ότι είχε υπό την επίβλεψή της κάποιο μικρό παιδί και δεν μπορούσε να μιλήσει. Οταν την ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποια συγγένεια μεταξύ εκείνης και του ιδιοκτήτη εργολαβικής εταιρίας που έκανε τις επιδιορθώσεις της κοινοτικής αίθουσας της Μεταμόρφωσης, έκλεισε η τηλεφωνική γραμμή, ενώ όταν επιχειρήσαμε να τηλεφωνήσουμε αμέσως, δεν απαντούσε.
PETROS GAITANOS TRANSFIGURATION CHURCH CORONA MEGALI PEMTI DSC_8821
Εν τω μεταξύ, σωρεία ερωτηματικών εγείρονται από ενορίτες πρώην και νυν της κοινότητας, αλλά και ευρύτερα από ομογενείς με γνώση και γνώμη των θεμάτων αναφορικά με πολλά και διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία είναι ότι το κοινοτικό συμβούλιο απαρτίζεται μόνο από πέντε άτομα, καθώς επίσης και για τον ακριβή αριθμό των κανονικώς εγγεγραμμένων μελών τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις.
Επίσης, θέτουν το ερώτημα πώς και γιατί επιλέχθηκε συγκεκριμένη εργολαβική εταιρεία για τις επιδιορθώσεις των ζημιών που είχαν προκληθεί στην κοινοτική αίθουσα από τις πλημμύρες; Κι ακόμα αν υπήρξαν κι άλλες προσφορές πιο συμφέρουσες οικονομικώς.
Αναφέρουν επίσης, ότι δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής λεπτομερής οικονομικός απολογισμός σχετικά με τον καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο, ο οποίος έψαλλε επί τριήμερο στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ύμνους στην κοινότητα, αλλά και για τη μουσική συναυλία που έδωσε στη συνέχεια «για την Ενίσχυση του Ταμείου Ελληνοπαίδων» (to benefit the Greek Children’s Fund) όπως είχε εξαγγελθεί.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου