Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Νέα παρέμβαση Ομπάμα - Εστειλε στην Αθήνα την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2015
ΖΗΤΗΣΕ «ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

Νέα παρέμβαση Ομπάμα - Εστειλε στην Αθήνα την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑΣυνάντηση με τη βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλοτ, είχε στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρεται πως κατά τη συνάντηση, η κ. Σλοτ επανέλαβε τις προτροπές του Προέδρου Ομπάμα για μία σοβαρή κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας, προκειμένου να επιτύχει επειγόντως έναν «ρεαλιστικό συμβιβασμό" με τους πιστωτές της - και τόνισε ότι η αποτυχία της επίτευξης συμφωνίας θα δημιουργήσει άμεσα δυσπραγία στην Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία."Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, καταθέτοντας σε Επιτροπή του Κογκρέσου, ενώ προειδοποίησε ότι "εξωτερικά σοκ" μπορεί να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.
"Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών όπως την γνωρίζουμε σήμερα, τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ", δήλωσε ο Λιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Αμερικανός υπουργός επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Ελλάδα όπου "οι διαπραγματεύσεις και ο δρόμος προς μια συμφωνία είναι σύνθετοι και γεμάτοι με προκλήσεις".
Η κ. Σλοτ, που είναι αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα σήμερα και αύριο, θα συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας και θα συζητήσει σειρά θεμάτων, όπως οι περιφερειακές εξελίξεις στην Κύπρο και την Ουκρανία, τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς πιστωτές της, καθώς και οι διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής του λεγόμενου ισλαμικού κράτους (ISIL).
Μετά την Ελλάδα, η κ. Σλοτ θα επισκεφθεί την Κύπρο.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου