Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πενταμερής σύσκεψη στο Βερολίνο για την Ελλάδα - Συντάσσεται κείμενο συμφωνίας με τελεσίγραφο προς την Αθήνα;

Ραγδαίες εξελίξεις: Πενταμερής σύσκεψη στο Βερολίνο για την Ελλάδα - Συντάσσεται κείμενο συμφωνίας με τελεσίγραφο προς την Αθήνα;Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2015Αγώνας δρόμου σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αθήνα, διεξάγεται τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία εντός των επόμενων 24ωρων και να μην προκύψει... ελληνικό ατύχημα.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι συμμετέχουν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ, στην αποψινή συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Σκοπός της συνάντησης είναι να καταλήξουν σε κοινή θέση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το Reuters. Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι το κείμενο που θα διαμορφωθεί τη Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο πρόκειται να σταλεί στη συνέχεια στην Αθήνα ως η μόνη λύση για την αποφυγή χρεοκοπίας και παραμονή στην Ευρωζώνη. Την συζήτηση επί αυτού του κειμένου στο Βερολίνο επιβεβαιώνουν και πηγές του Μαξίμου, οι οποίες όμως σημειώνουν ότι το κείμενο καθυστερεί εξαιτίας δυστοκίας ανάμεσα σε Κομισιόν και ΔΝΤ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το προσχέδιο των εταίρων θα συζητηθεί στο αυριανό Brussels Group, που θα συνεδριάσει προκειμένου να γεφυρωθουν οι όποιες διάφορες παραμένουν.
Είναι φανερό ότι το σύνολο των Θεσμών μαζί τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει ένα κείμενο συμφωνίας που θα ικανοποιεί τις δύο πλευρές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει στο Brussels Group ένα κείμενο συμφωνίας που ζυμώνεται στην πενταμερή όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις οι οποίες και θα ανακοινωθούν στην Αθήνα.
Το Bloomberg μετέδωσε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ότι θα υπάρξει αργότερα απόψε συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου, του Γάλλου προέδρου και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και θέμα συζήτησης την Ελλάδα. Τόπος διεξαγωγής της συνάντησης, η γερμανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα πάντα με το Βloomberg, οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται, με στόχο την οριστική επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, ακόμη και εντός της εβδομάδας.
Η Ελλάδα, εξάλλου, φαίνεται πως αποτέλεσε νωρίτερα και το -βασικό, αν και εκτός επίσημης ατζέντας- θέμα στο δείπνο ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.
Στη... σκιά των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη γαλλική Le Monde, όπου ζήτησε πολιτική λύση, οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν, χωρίς στην τριμερή να υπάρχει επισήμως το θέμα της Αθήνας, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του δείπνου διέψευσαν τις ελληνικές προσδοκίες, καθώς δεν έκαναν καμία δήλωση επί του ζητήματος.
Ολονυκτία
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε εξέλιξη νέα σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, το απόγευμα μετέβησαν στο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Προσερχόμενος στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων διαβεβαίωσε πως «ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί».
Ερωτηθείς για το περιεχόμενου της συμφωνίας, τόνισε πως «δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες γι' αυτά».
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου