Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η Αγκ. Μέρκελ «κάνει πέρα» τον Β. Σόιμπλε και αναλαμβάνει τη διαπραγμάτευση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ DEUTSCHE WELLE
Η Αγκ. Μέρκελ «κάνει πέρα» τον Β. Σόιμπλε και αναλαμβάνει τη διαπραγμάτευσηΔευτέρα, 1 Ιουνίου, 2015
Αρθρο για την πορεία των διαπραγματεύσεων δημοσιεύει η ιστοσελίδα της deutsche welle στην οποία εκφράζεται αισιοδοξία ότι μπορεί να είμαστε κοντά σε συμφωνία. Επισημαίνεται επίσης ότι η Αγκ. Μέρκελ έχει αναλάβει τις συζητήσεις παραγκωνίζοντας τον Β. Σόιμπλε.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνει κανείς όλο και συχνότερα ότι η περίπτωση ενός Grexit παρουσιάζεται στη γερμανική κοινή γνώμη περισσότερο ως ένα «διαπραγματευτικό ατού» παρά ως μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Έγκυρα μέσα ενημέρωσης που θεωρούσαν εφικτή και αναγκαία την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε σχόλια τους τις τελευταίες ημέρες διαβλέπουν την παραμονή της.
Ενδεικτικά για αυτή την εξέλιξη είναι πρόσφατα άρθρα γνώμης στη συντηρητική Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στο σημερινό, μάλιστα, γίνεται λόγος για “κλιμάκωση της παρακμής των κανόνων δικαίου και ηθικής της Ευρώπης”. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι αρχές της συμφωνίας του Μάαστριχτ θυσιάζονται στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Στην καγκελαρία τα ηνία της διαπραγμάτευσης
Η αίσθηση ότι πλησιάζει η ημερομηνία για μια συμφωνία δεν τροφοδοτείται μόνο από αυτά τα δημοσιεύματα. Στο Βερολίνο, από την πλευρά της κυβέρνησης, η μόνη αρμόδια πηγή που προβαίνει σε δηλώσεις ουσίας, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι η καγκελαρία. Από εδώ κινούνται, καθ' όλες τις ενδείξεις, τα νήματα για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός του φαίνεται να διαδραματίζουν πλέον έναν, λίγο πολύ, παθητικό ρόλο. Κύριοι παίκτες των διαπραγματεύσεων από γερμανικής πλευράς είναι οι στενοί σύμβουλοι τις Άγκελα Μέρκελ και βέβαια η ίδια που το αργότερο κάθε δεύτερη μέρα φαίνεται να επικοινωνεί με το γάλλο πρόεδρο και τον έλληνα πρωθυπουργό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επόμενη τηλεδιάσκεψη των τριών είναι για σήμερα (Κυριακή). Θέματα της ατζέντας θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων το συνταξιοδοτικό καθεστώς, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις.
Τέλος, αύριο Δευτέρα θα συναντηθούν στη γερμανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο μιας συζήτησης που αφορά την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική η Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Και αν από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις προκύψουν έως αύριο απτά και βιώσιμα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου