Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μουσική παράσταση της Αρετής Κετιμέ για το "ΠΑΙΔΕΙΑ"

Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015
Και εφεύρεσεις στην Αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιεί η σύγχρονη τεχνολογία


Μία πολύ ωραία παράσταση έγινε στο κοινοτικό κέντρο της Κοινότητας Αγία Βαρβάρα/Άγιος Νικόλαος στο προάστιο του Orange New Haven Connecticut. 
Στη κατάμεστη και ωραιότατη αίθουσα η Αρετή Κετιμέ με τους αδερφούς Γρηγόρη και Πέτρο Παπαεμανουήλ μας πήγαν πίσω στην Ελλάδα, με δικά της τραγούδια αλλά και με τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Οι Ομογενείς τραγουδούσαν μαζί τους ενώ αρκετές φορές οι Ομογενείς σηκώθηκαν και χόρευαν. 
Πριν αρχίσει η παράσταση ο καθηγητής Κώστας Κοτσανάς από τον Πύργο Ηλείας ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας "Αρχιμήδης" έκανε μία πάρα πολύ ωραία παρουσίαση με ευρήματα που έχουν ανακαλυφτεί αλλά και από περιγραφές Αρχαίων συγγραφέων για ανακαλύψεις που είχαν κάνει oi οι Αρχαίοι Έλληνες.   Ανακαλύψεις σε πρωτογενή μορφή αλλά που έχει αναπτύξει η σημερινή τεχνολογία. Μίλησε για πριν τους Ρωμαίους εποχή. 
Φυσικά πολλά από αυτά χάθηκαν και η τεχνολογία (ανακαλύψεις) σταμάτησε λόγο των Ρωμαίων που ήταν "άρτων και θέαμα".

Αρκετά κομμάτια από τις ανακαλύψεις στην τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων θα βρίσκονται στο Μουσείο που έφτιαξε "Η ΠΑΙΔΕΙΑ" στο Πανεπιστήμιο του Connecticut ενώ θα παρουσιαστεί και σε διάφορα μέρη της Αμερικής αρχίζοντας από τη Βοστώνη.
Παρευρέθηκαν εκατοντάδες Ομογενείς μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΙΔΕΙΑ καθηγητής κ. Ηλίας Τομάζος, η οικογένεια του καθηγητή Κώστα Κοτσανά.
Να σημειωθεί ότι η μουσική εκδήλωση της Αρετής Κετιμέ ($35 το άτομο) πήγε εξ ολοκλήρου στην ΠΑΙΔΕΙΑ.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου