Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2015

  • Σε βαρύ κλίμα, που διαμορφώνεται από τις διαρροές που θέλουν τη νέα πρόταση της Αθήνας να μην είναι επαρκής και τους εταίρους να εμφανίζονται ενοχλημένοι από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, έχει σήμερα, Τετάρτη, κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
  • «Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει «να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αναλογικά με τον πληθυσμό της καθεμίας».
  • Λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να βρεθεί με τη «δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης στην Ευρωζώνη» υποστηρίζουν δύο κοινωνιολόγοι σε άρθρο τους στη γαλλική Le Monde. Τονίζουν ότι η συγκεκριμένη συνέλευση θα μπορούσε να παίξει διαιτητικό ρόλο στη σύγκρουση ανάμεσα στους πιστωτές και την ελληνική κυβέρνηση και ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί δεν θα κινδυνεύει να καταγγελθεί.
  • Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 34χρονος  που συνελήφθη για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο. Αναζητείται ακόμη ο 46χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Το εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά, λειτουργούσε χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.
  • Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Κόσμος

  • Στο κενό έπεσε η πρόταση του ΟΗΕ για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας στη Λιβύη. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση και αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις. Την ίδια ώρα, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει ακάθεκτο την προέλασή του και σε αυτή την χώρα, καθώς ανακοινώθηκε ότι κατέλαβε και την Σύρτη.
  • Αθώα κρίθηκε από δικαστήριο της Νιγηρίας η 15χρονη Ουασίλα Τάσιου, που δικαζόταν για τον φόνο του συζύγου της, ενός άνδρα 20 χρόνια μεγαλύτερου της, με τον οποίο παντρεύτηκε παρά τη θέλησή της. Η μικρή βρισκόταν αντιμέτωπη ακόμα και με την θανατική ποινή.
  • Πενθήμερη περιοδεία στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος φιλοδοξεί να περάσει και εκείνος όπως και τα άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Από το Βερολίνο, ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης στενότερων δεσμών στα πεδία του εμπορίου και της ασφάλειας με την Ευρώπη.
  • Γυναίκες περισσότερες από ποτέ. Χριστιανοί, Κούρδοι, Αρμένιοι, εκπρόσωποι μειονοτήτων, αλλά και η ανιψιά του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Όλοι αυτοί βρήκαν τη θέση τους στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση που προέκυψε από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές-σοκ για τον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν.
  • Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τρίτης στην Ουάσινγκτον, όταν οι μυστικές υπηρεσίες εκκένωσαν την αίθουσα του Λευκού Οίκου, όπου πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λόγω απειλής για βόμβα. Μετά από περίπου μισή ώρα ερευνών, οι δημοσιογράφοι επέστρεψαν στην αίθουσα. 

Οικονομία

  • Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών έχει φτάσει η προσφορά νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η απασχόληση βελτιώνεται συνεχώς μαζί με τις προοπτικές της οικονομίας.
  • Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για αγρότες, αμειβομένους με μπλοκάκια και όσους πιάνονται άδικα στην τσιμπίδα των τεκμηρίων προετοιμάζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στο παρά πέντε της εκπνοής τής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η καθυστέρηση επίλυσης των γνωστών εδώ και μήνες  προβλημάτων αναμένεται να κάνει άνω - κάτω την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Αθλητισμός

  • Στον Αστέρα Τρίπολης θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου σε 38 παιχνίδια και σκοράροντας 12 γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες.
  • Τις αντίστοιχες ομάδες των Γαλλίας, Ουκρανίας και Αυστρίας θα αντιμετωπίσει η Εθνική Νέων στην τελική φάση του EURO U-19, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας τον Ιούλιο, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κατερίνη.
  • Με διπλή προπόνηση (πρωί - απόγευμα) συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με τα Νησιά Φερόε, για την προκριματική φάση του Euro 2016 αλλά και του φιλικού αγώνα που θα ακολουθήσει τρεις ημέρες αργότερα (16/6) στο Γκντανσκ, απέναντι στην Πολωνία. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν επικεντρώθηκε το πρωί στον τομέα της ψυχολογίας, ενώ στην απογευματινή προπόνηση έδωσε έμφαση στις «στημένες μπάλες».
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου