Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Εκτός ελέγχου ο «πόλεμος» Ζωής Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Πανούση

Τι ξέρει άραγε η Ζωή για Πανούση και προκυρήξεις 17Ν;
ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Εκτός ελέγχου ο «πόλεμος» Ζωής Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Πανούση - Παρέμβαση του Ν. Βούτση «αδειάζει» την Πρόεδρο της ΒουλήςΕκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στην κυβέρνηση μετά το σοβαρό επεισόδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Γιάννη Πανούση.  Για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, ένας Πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται με τόση σφοδρότητα σε υπουργό. Ο λόγος για την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση εξαπολύει επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης με αφορμή τα όσα είπε για τους αστυνομικούς της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Πανούσης είχε πει: «Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση. «Δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη».
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η κ. Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον κ. Πανούση υποστηρίζοντας ότι υποδαυλίζει την αντιπαράθεση. Λέει επίσης ότι με τις δηλώσεις του για σεβασμό της Αστυνομίας από τη Βουλή υποβαθμίζεται το Κοινοβούλιο.
Η υπόθεση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς παρεβένη ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και με μία τοποθέτησή του βάζει φωτιά καθώς στηρίζει τον κ. Πανούση και αφήνει αιχμές κατά της κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Βούτσης δήλωσε πως είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας. Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις», καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης .
Η αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Πανούση πλέον ξεφεύγει από τα όρια και δημιουργεί μείζον πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα. Η κόντρα ξεκίνησε όταν η Πρόεδρος της Βουλής είχε απαιτήσει από αξιωματικό της αστυνομίας να διώξει τις κλούβες γιατί εμποδίζουν διαδηλωτές να πάνε στη Βουλή και συνεχίστηκε μετά την απόφασή της να απαγορεύσει την είσοδο ακόμη και στις τουαλέτες για τους αστυνομικούς που φρουρούν τον κοινοβούλιο.
Η ανακοίνωση της Προέδρου αναφέρει συγκεκριμένα:
Επειδή το φως της δημοσιότητας είδαν διάφορα ρεπορτάζ, καταγγελίες, διαρροές που αποδίδονται σε «κύκλους της Προέδρου» ή «κύκλους της ασφάλειας της Βουλής», διευκρινίζονται τα εξής, προς πάσα κατεύθυνση:
  1. Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»
  2. Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.
  3. Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται
  4. Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό
  5. Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.
Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία είναι γνωστά και συνομολογημένα από το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με τις δυνάμεις που υπάγονται στην ευθύνη του, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, για πολλοστή φορά, υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του.
Η δήλωση «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον», που έγινε από τον Αν. Υπουργό που προΐσταται των Αστυνομικών Δυνάμεων αφ’ ενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν «ελευθέρας» χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους.
Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου