Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πληρώνουμε ακριβά παλινωδίες και αναξιοπιστία

Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2015

Μια σύγκριση του e-mail  Χαρδούβελη με την πρόταση της τρόϊκας, που αποκάλυψε το «Βήμα»  αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυσθεώρητο κόστος της αναποφασιστικότητας, των παλινωδιών και της έλλειψης συγκεκριμένου σχεδίου διαπραγματευτικής τακτικής. Ο χρόνος που χάθηκε από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι σήμερα, δεν επιδείνωσε μόνο δραματικά την κατάσταση της οικονομίας, δεν δημιούργησε  μόνο ένα καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, αλλά αφαίρεσε και κάθε ίχνος αξιοπιστίας της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, απέναντι στους εταίρους μας. Αποτέλεσμα να ζητούν σήμερα πολλαπλάσια μέτρα, με μεγάλο κοινωνικό κόστος για να συναινέσουν στην ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.

Ακόμα κι αν λειανθούν ορισμένες απαιτήσεις τους αν φυσικά συνεχιστεί η διαπραγμάτευση ,το κόστος για την οικονομία και για την κοινωνία θα είναι  υπερβολικά βαρύ.
Αποδείχθηκε έτσι για μια φορά ακόμα ότι το χάσιμο χρόνο για κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες,αποβαίνει πάντα σε βάρος μας. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό  η λύση που καταλήγουμε είναι χειρότερη από  αυτήν που μας προσέφεραν προηγουμένως...
 Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός  αυτοπαγιδεύτηκαν με τις υποσχέσεις τους και τα μεγάλα λόγια για πολιτική διαπραγμάτευση, για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για ανύπαρκτες συμμαχίες και  παγίδεψαν και τη χώρα  σε ένα ολισθηρό δρόμο.Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι φαίνεται πώς αδυνατούν πλέον να διαχειριστούν  αυτή την κατάσταση  και συνεχίζουν να ταλαντεύονται μεταξύ  μιας επώδυνης συμφωνίας και ρήξης με την Ευρώπη. Ήδη  η καθυστέρηση της πληρωμής  για τη δόση του ΔΝΤ τροφοδότησε  πάλι ένα πλήθος σενάρια και ενίσχυσε την αβεβαιότητα που βιώνει η χώρα και οι πολίτες.
Η συζήτηση αύριο στη Βουλή είναι ίσως μια ευκαιρία,  ο πρωθυπουργός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να υπερβεί την εντυπωσιοθηρία  και τη σύγκρουση για εσωτερική κατανάλωση και να αναζητήσει μια ευρύτερη  συναίνεση.Είναι επίσης μια ευκαιρία και για τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης, να αφήσουν στην άκρη την εύκολη αντιπολιτευτική τακτική και να συναινέσουν στη διαμόρφωση ενός εθνικού διαπραγματευτικού μετώπου. Η οικονομία, η κοινωνία, η χώρα συνολικά δεν έχει άλλα περιθώρια  για αδιέξοδα πολιτικά παιγνίδια. Έστω και την  τελευταία ώρα,ένα βήμα πριν το γκρεμό, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, με πρώτο τον κ.Τσίπρα και να χαράξουν μια πορεία εθνικής συνεννόησης και ανασυγκρότησης.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου