Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης την Δευτέρα

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015

Εκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης την ΔευτέραΤην απόφασή του να συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς δεν προέκυψε κάποια απόφαση σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, παρά μόνο το αίτημα της κυβέρνησης που το διατύπωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της ΕΕ.

«Υπό το φως των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο κορυφής της ζώνης του ευρώ την Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19:00 (Βρυξελλών)» σημειώνει ο κ. Τουσκ και προσθέτει: «Είναι καιρός να συζητήσουμε επειγόντως την κατάσταση της Ελλάδας στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο».
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες ώστε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν αποφάσεις κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, ανέφερε μια γαλλική διπλωματική πηγή, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις.
«Οι επόμενες τρεις ημέρες πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας, ώστε να υποβληθεί στους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας. Η κατάσταση δείχνει ότι τώρα είναι η ώρα να επιτευχθεί μια συμφωνία», είπε η πηγή αυτή, σύμωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Από την Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις αποφάσεις για την έκτακτη σύνοδο κορυφής, έκαναν λόγο για «θετική εξέλιξη» καθώς όπως υποστηρίζουν «αυτό δείχνει ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν να βρεθεί μια συμφωνία».
Οπως μετέδωσε αργά το βράδυ η ΕΡΤ1, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι όλες οι πλευρές πρέπει τώρα να δουλέψουν μαζί για τη συμφωνία, ενώ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για αίτημα στην στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη χορήγηση ρευστότητας (διέψευσε την πληροφορία η Τράπεζα της Ελλάδος), αυτό θα γίνει μόνο για την ενίσχυση της ρευστότητας, εννοώντας ότι δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επιπλέον, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ.Τσίπρας θα έχει το σαββατοκύριακο επαφές με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου