Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Το θέατρο κι οι θεατρίνοι, η παλινωδία για την Παναρίτη, κομματοκρατίας συνέχεια

Του Θεόδωρου Καλμούκου  

Από τη σειρα "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
tsipras
Εγινε κι αυτό, ολονύκτια αγρυπνία Αλέξη – Γιούνκερ. Βοήθειά τους! Το θέατρο συνεχίζεται έντονο και αγωνιώδες, Αδέλφια μου Ελληνες, με όλους τους θεατρίνους στις θέσεις τους, άλλοι σε ρόλο πρωταγωνιστή κι άλλοι κομπάρσου. Ιδού μερικοί, θαυμάστε τους: Γιούνκερ που θα μπορούσε να λεγόταν και Μούγκερ ο αείποτε χαμογελαστός και αστειούλης ή και Γιούργιας. Μέρκελ ή αλλιώς Χιτλερίδα με το ναζιστικό βλέμμα και ύφος. Ολάντ ο Γάλλος ή και Παπαγάλλος φερόμενος και διασυρόμενος από «συντρόφισσες» εναλλακτικές λόγω παλιμπαιδισμού. Ντράγκι ή και ντράνγκας – ντρούγκας. Λαγκάρντ η ξερακιανή που το παίζει παιδούλα κι ο βλοσυρός ιέραξ Ντάισελμπλουμ και άλλοι τινές παίζουν στα ζάρια, στα ευρώ και τα ντόλαρς την Ελλάδα επιχειρώντας αδυσώπητα να της πιουν το αίμα. Πιέζουν και καταπιέζουν μέχρι ασφυξίας σε σημείο που ο Αλέξης να μην μπορεί να φορέσει γραβάτα ο άνθρωπος κι ο σύντροφός του ο Γιάνης με το ένα ν να έχουν γίνει πυξ και λαξ που πάει να πει του μπάτσου και του κλώτσου. Κρίμα.
Αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, Αδέλφια μου Ελληνες, δεν φταίει μόνο αυτός ο εσμός της διεθνούς τοκογλυφίας, αλλά το βάρος της ευθύνης βρίσκεται από την εδώ μεριά της σαραντάχρονης και βάλε κομματοκρατίας των σαϊνιών της Νέας Δημοπρασίας και του ΧΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την δύσμοιρη Ελλάδα και την παρέδωσαν εξαθλιωμένη και καθημαγμένη δέσμια στα χέρια των προαναφερθέντων δήμιων θεατρίνων, οι οποίοι μια και δυο στήνουν τη θεατρική τους παράσταση στην παγκόσμια σκηνή και ανεβάζουν την αγωνία με το δίλημμα θα πτωχεύσει ή όχι η Ελλάδα; Θα πάρουν τις συντάξεις τους οι γέροντες και οι γερόντισσες για να βάλουν μια δαγκαματιά φαγητό στο στόμα τους με αξιοπρέπεια ή θα εξακολουθήσουν να στήνονται στις μακρόσυρτες σειρές των συσσιτίων του Ιερώνυμου. Ευτυχώς που είναι κι αυτός ο άνθρωπος εδώ που τα λέμε και άλλοι ιεράρχες και ιερείς που φροντίζουν τους πεινασμένους. Από την άλλη, η τηλεοπτική γύμνια με τις ημίγυμνες -μάλλον ξετσίπωτες θα ταίριαζε καλύτερα- παρουσιάστριες, και τους σαχλαμαρίζοντες παρουσιαστές, οι τραγουδιστάδες και οι τραγουδίστριες, οι ποδοσφαιριστές, και ατζέντηδες, καλά περνούν αδειάζοντας ποτάμι τις σαμπάνιες στην Μύκονο και στη Σαντορίνη και γεμίζοντας τις πίστες με λουλούδια. Κι όμως υπάρχει ένας ολόκληρος λαός βουτηγμένος στην πείνα και την εξαθλίωση που λιμοκτονεί και αυτοκτονεί. Αλλά βέβαια ήταν ο ίδιος λαός ο οποίος με την ψήφο του έστηνε στην εξουσία τα νανικά αναστήματα του ΧΑΣΟΚ και της Νέας Δημοπρασίας.
Κι ήλθε στην εξουσία η Αριστερά με τον Αλέξη τον σαραντάρη, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα δεν μπορεί να ελέγξει τα απομεινάρια και τους θιασώτες της Σοβιετίδας σε σημείο που φάνηκε ανίκανος να προχωρήσει με την πρώτη επιλογή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προχτές ενέδωσε στις πιέσεις και έφυγε από τη μέση η Παναρίτη, η οποία προοριζόταν για εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, επειδή δεν ήταν του κυκλώματος της σημερινής κομματοκρατίας, άσχετα από τα τυπικά, ακαδημαϊκά και βέβαια τα ουσιαστικά προσόντα που διέθετε. Η τραγικότητα συνεχίζεται πως στην Ελλάδα δεν διορίζονται και δεν αξιοποιούνται οι προσοντούχοι, αλλά τα κομματόσκυλα κι ας είναι κύμβαλα αλαλάζοντα. Μιλούμε για ένα αρρωστημένο κύκλωμα που έχει φτάσει την Ελλάδα στο σημερνό έσχατο σκαλί της ανυποληψίας.
Για να επανέλθουμε όμως στο θέατρο της «δόσης». Οπως δείχνουν τα πράγματα θα τη δώσει η Ελλάδα για τώρα, μέχρι την επόμενη φορά, αφού σε μερικούς μήνες θα αρχίσει το θέατρο από την αρχή. Μιλούμε για ευτελισμένο θέατρο πια και θεατρίνους
.Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου