Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Απόψε οι Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο

Πρέπει να πάμε μπροστά

Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2015
Στις 7:00μ.μ. στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, 50 Goddard Avenue, Brookline, MA θα γίνουν oι εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Να σημειωθεί ότι οι εκλογές γίνονται μόλις μία εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των Προέδρων όλων των Ομοσπονδιών στη Νέα Υόρκη που θα συζητηθεί η Ένωση των Ομοσπονδιών σε ένα οργανισμό "ομπρέλα" με πρώτο θέμε της συζήτησης το Εθνικό Συμβούλιο όπου έχει προσκληθεί και ο κ. Κοτρώτσιος για να δώσει απολογισμό.
Γεγονός είναι ότι μετά τη διάλυση του 
ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) και την "προβληματική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου δεν υπάρχει τριτοβάθμιο συντονιστικό όργανο. Πληροφορίες λένε ότι το Εθνικό Συμβούλιο έχει να καταθέσει φορολογική δήλωση από το 2007! Ενώ το 2011 έχασε το non profit status.
Στη συνάντηση των 
Προέδρων των Ομοσπονδιών που έγινε πριν 10 ημέρες στη Νέα Υόρκη προέδρευσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να μην προχωρήσουν σε τριτοβάθμιο οργανισμό ακόμα αλλά να καλέσουν την άλλη εβδομάδα τον κ. Παύλο Κοτρώτσιο (πρόεδρο του HANC, Εθνικού Συμβουλίου) να κάνει απολογισμό και να δώσει εξηγήσεις.


Πηγαίνοντας πίσω στις αποψινές εκλογές στην Ομοσπονδία της 
Βοστώνης πρέπει να εκλεγεί ένα δυναμικό Συμβούλιο που θα προχωρήσει την οργάνωση σε οργανωτικά, πολιτιστικά, και εθνικά θέματα. Το κύριο λόγο τον έχουν τα Σωματεία τα οποία τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μελών των συρρικνώνεται.  Ένώ άλλα Σωματεία δεν είναι ενεργά. Απόψε οι αντιπρόσωποι έχουν να κάνουν σοβαρή δουλειά με την εκλογή του Δ.Σ.

Το 
Δ.Σ της Ομοσπονδίας αποτελείται από εθελοντές που κάνουν τη δουλειά επαγγελματιών ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα εξ ιδίων και τρέχουν εδώ και εκεί. Από την άλλη μεριά μερικοί παράγοντες "σνομπάρουν" την Ομοσπονδία "απαξιώνοντας" το έργο της. Μάλιστα σε προσκλήσεις στις εκδηλώσεις της Οργάνωσης παράγοντες και αντιπρόσωποι φορέων δεν παρευρέθηκαν ή στη καλύτερη περίπτωση έστειλαν κάποιο αντιπρόσωπο. Και το ερώτημα είναι, μήπως η Ομοσπονδία είναι εμπόδιο; Εάν αυτό είναι αλήθεια τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι και το Ελληνικό Προξενείο δεν έχει συνεργαστεί με την Ομοσπονδία όσο θα έπρεπε αφού η Ελληνική αντιπροσωπεία στη Βοστώνη έχει παρακάμψει την Ομοσπονδία σε διάφορες εκδηλώσεις όπου αντί να συνεργάζεται με την Ομοσπονδία κάνει εκδηλώσεις με Σωματεία και Συλλόγους ενώ η Ομοσπονδία θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Το γεγονός ότι τόσο στην περυσινή παρέλαση της Βοστώνης όσο και εφέτος δεν εστάλη ούτε μία συγχαρητήρια επιστολή από το Γενικό Προξενείο και από την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτων προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά και έχει απογοητεύσει.
Η σημερινή διοίκηση υπερέβαλε εαυτούς και γύρισε σελίδα θετικά τόσο σε θέματα συνεργασίας όσο και στον οικονομικό τομέα αφού κατόρθωσε να πληρώσει όλα τα έξοδα και να έχει 
περίσσευμα $14,000.
Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας απόψε δικαίωμα εκλογής έχουν και οι τρεις αντιπρόσωποι από κάθε Σωματείο μέλος της Ομοσπονδίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου