Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος μιλά στον «Ε.Κ.» για τον π. Γούναρη

Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2015

Του Θεόδωρου Καλμούκου

METROPOLITAN ALEXIOS OF ATLANTA LITOURGIA ST DEMETRIS CHURCH ASTORIA DSC_3103
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος είναι συγκλονισμένος με τη συμπεριφορά του π. Αναστασίου Γούναρη, ιερατικού προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου της ελληνικής πόλης Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, ο οποίος εγκατέλειψε την κοινότητα και την ενεργό ιεροσύνη, έστειλε ένα e-mail και αναχώρησε για την Ελλάδα.
Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος είπε, πως «μου έχει κοστίσει πολύ αυτό το πράγμα, όταν το πρωτοπληροφορήθηκα με αναστάτωσε διότι δεν ήξερα τι να υποθέσω και σκεπτόμουν ένα σωρό πράγματα, όπως μήπως έκανε κάτι σοβαρό εκεί κάτω».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αλέξιος δέχθηκε και διόρισε στη Μητρόπολή του τον π. Γούναρη έπειτα από τα όσα είχαν διαμειφθεί στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, με πρωταγωνιστή τον π. Γούναρη, τη στιγμή που κανείς Μητροπολίτης δεχόταν να του αναθέσει προϊσταμενία σε κοινότητα.
Στην ερώτηση «τι συνέβη Σεβασμιότατε, υπήρχε κάτι;» είπε: «το πράγμα είναι το εξής, τα περνούσε καλά εκεί πέρα, εγκωμίαζε την κοινότητα, τη Μητρόπολη, ήταν μια χαρά, δεν ξέρω τι συνέβη, πρέπει να αρρώστησε ή πρέπει ακόμα να μην έχει ξεπεράσει τα γεγονότα της Νέας Υόρκης».
Στην ερώτηση «σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ότι προτίθετο να φύγει, σας είχε πει αν τον απασχολούσε κάτι;» ο Μητροπολίτης Αλέξιος απάντησε: «όχι, ούτε τηλέφωνο με είχε πάρει, ούτε τίποτε. Μου έστειλε ένα e-mail αργά το βράδυ της Τετάρτης (10 Ιουνίου) το οποίο το διάβασα την άλλη μέρα κατά τις 10 η ώρα. Τηλεφώνησε στον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος μου είπε ‘κι εγώ δεν ξέρω τι γίνεται, έχω λάβει το ίδιο e-mail που έστειλε και σε σας’». Ο Μητροπολίτης Αλέξιος είπε επίσης πως «του έγραψα ένα e-mail (του π. Γούναρη) ο οποίος δεν μου απάντησε και μου είπε ότι βρίσκομαι στο αεροπλάνο. Σήμερα (τη Δευτέρα) έλαβα ένα άλλο e-mail από την Ελλάδα, λέγοντάς μου ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα, με συγχωρείτε πάρα πολύ που σας ενόχλησα, ζητώ συγνώμη αλλά έπρεπε να φύγω διότι ήμουν πολύ κουρασμένος. Επί ένα χρόνο δεν είχα πάρει ούτε μία ημέρα για ξεκούραση» και συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Αλέξιος «δεν ξέρω τίποτε άλλο».
Στην ερώτηση «σας είπε σε ποιο μέρος της Ελλάδος βρίσκεται;» τόνισε: «όχι, ούτε πού είναι, ούτε τι θα κάνει, απλώς είπε ότι ‘χρειάζομαι χρόνο να δω τι θα κάνω με τη ζωή μου’, που σημαίνει ότι δεν θέλει να διοριστεί κάπου».
Ο Μητροπολίτης Αλέξιος ανέφερε ακόμα πως «πήρα τηλέφωνο ένα φίλο του και μου είπε ότι δεν ξέρει τίποτε. Μου είπε ότι το έμαθα τώρα από τη γυναίκα του και μου είπε θέλω να τον βρω να δω τι κάνει».
Ο Μητροπολίτης Αλέξιος επικοινώνησε αμέσως με την πρεσβυτέρα Μαρία Γούναρη, αλλά δεν θέλησε να πει τα της συνομιλίας τους. Οταν τον ρωτήσαμε «πώς αισθάνεστε με το συμβάν;» είπε πως «για μένα είναι πολύ λυπητερό, είναι πολύς πόνος, κι όλες αυτές τις μέρες σκέπτομαι διαρκώς αυτό το συμβάν διότι δεν χρειάζεται πολύ για να συμβεί κάτι».
Σημείωσε ακόμα, ότι «ο π. Γούναρης ήταν πολύ εργατικός, αφού να σκεφθείτε ο Αγιος Νικόλαος είχε χρέη κ.λπ. συνεργάσθηκε με τον πρόεδρο και τους ανθρώπους εκεί που έχουν τώρα και λεφτά στην τράπεζα».
Στην ερώτηση αν η κοινότητα του είχε περικόψει τον μισθό του, τόνισε, πως «ερχόμενος από τη Νέα Υόρκη, ναι, αλλά όχι όμως από αυτά που τακτοποιήθηκαν και ήταν και αυτός σύμφωνος δεν έκοψαν τίποτε, μάλλον πρόσθεσαν».
Οταν τον ρωτήσαμε αν αισθάνεται προδομένος, απάντησε πως «όχι, δεν αισθάνομαι προδομένος, άλλωστε στο γράμμα του με ευχαριστεί, εκφράζει ευγνωμοσύνη για μένα, για τη Μητρόπολή μας», ενώ στην ερώτηση πώς γίνεται ένας ιερεύς και επικοινωνεί με τον επίσκοπο με αυτό τον τρόπο, να εγκαταλείπει την κοινότητά του και να εξαφανίζεται, τόνισε πως «γι’ αυτό λέμε ότι αυτά ήταν ανορθόδοξα».
Τελευταία φορά είχαν μιλήσει «πριν ένα μήνα. Τον είχα καλέσει στην Ατλάντα διότι έπειτα από εφτά ή οκτώ μήνες που τους διορίζω τους ιερείς τους καλώ και μιλούμε και τους ρωτώ πώς την βρήκατε την κοινότητα τι σκέπτεστε. Ηλθαν με τον πρόεδρο και μιλήσαμε τέσσερις ώρες και όπως μου είπε ο πρόεδρος έφυγε αναπτερωμένος».
Για την πορεία της κοινότητας, υπογράμμισε: «επικοινωνώ με τον πρόεδρο, η κοινότητα είναι εντάξει δεν έχει πρόβλημα, έχουμε εκεί στην περιοχή συνταξιούχους ιερείς και καλύπτουμε αυτά τα κενά, αλλά όμως είναι πρόβλημα για μένα».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου