Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γέμισε… Κρήτη η κεντρική πλατεία του Πύργου!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 

Τήρησε την παράδοση και φέτος ο Σύλλογος Κρητικών νομού Ηλείας, που για μια ακόμα χρονιά τίμησε την Μάχη της Κρήτης (σ.σ. 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941), διοργανώνοντας (την κύρια) εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
Με τα παραδοσιακά συγκροτήματα και τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν να βρίσκονται μπροστά από το μνημείο των Ηρώων και το (πολυάριθμο) κοινό καθήμενο στην κεντρική πλατεία η εκδήλωση έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στο Σαββατόβραδο στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο για την Μάχη της Κρήτης και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου των Κρητικών της Ηλείας Αντώνης Χατζηδάκης που ευχαρίστησε όσους στήριξαν την διοργάνωση της εκδήλωσης κάνοντας συνάμα λόγο για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης τονίζοντας ότι… «ο Χίτλερ δεν είχε υπολογίσει σωστά τον κρητικό λαό. Η δήθεν νίκη του πληρώθηκε με το μεγαλύτερο τίμημα απ’ όσα πληρώθηκαν για τη βαλκανική εκστρατεία. Λόγω της μάχης της Κρήτης ματαιώθηκαν επιθέσεις ενάντια στη Μάλτα, την Κύπρο και την Μ. Ανατολή. Ακόμη καθυστέρησε για 10 πολύτιμες μέρες η επίθεση κατά της Ρωσίας. Στα σχέδια του Χίτλερ αναμενόταν να παραδοθεί η Μεγαλόνησος εντός μίας ημέρας. Όπως λοιπόν αποδείχτηκε, η γερμανική νίκη δεν ήταν παρά μία «Πύρρειος νίκη». Διαλύθηκε ο θρύλος για το αήττητο των γερμανών». 
Οι τιμητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή όπου μέλη του συλλόγου παρέστησαν στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον Πύργο, ενώ μετά το πέρας της ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της κεντρικής πλατεία. Το μεσημέρι της Κυριακής γράφτηκε ο επίλογος με… Κρητικό γλέντι στο κτήμα «Rifugio» στο Στρέφι.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου