Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Αδιέξοδο στις εκλογές της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Του Θεόδωρου Καλμούκου

EKLOGES OMOSPONDIAS 1Την εφορευτική επιτροπή στην οποία προήδρευσε ο Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος την αποτελούσαν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Ματθαίος, η Γεωργία Μαυρίδου και η Κυριακούλα Πατσαούρα. Η επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία των εκλογών με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας καθότι κατεβλήθη προσπάθεια επίλυσης και διευθέτησης κάποιων διαδικαστικών και πρακτικών θεμάτων αναφορικά με τους αντιπροσώπους συλλόγων και σωματείων.ΒΟΣΤΩΝΗ. Αδιέξοδο δημιουργήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2015, στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Τελικά έπειτα από πολύωρη και αγωνιώδη προσπάθεια δεν έγινε εφικτή η ανάδειξη νέου Συμβουλίου. Αποφασίστηκε ωστόσο όπως το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίσει την υπηρεσία του μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου οπότε και θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για διεξαγωγή εκλογών.
Παρευρέθηκαν συνολικά 24 αντιπρόσωποι από 16 συλλόγους και σωματεία από 19 συλλόγους οι οποίοι είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία και είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας. Η ετήσια οικονομική συνεισφορά των συλλόγων για τη συμμετοχή τους στην Ομοσπονδία ήταν μέχρι πριν από ένα χρόνο εκατό δολάρια ανά σύλλογο, ενώ πέρυσι αυξήθηκε στα διακόσια δολάρια.
EKLOGES OMOSPONDIAS 5Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία είναι ανοικτή για τις εκλογές ξεκινώντας από το αξίωμα του προέδρου και ζήτησε όποιος επιθυμούσε να δηλώσει υποψηφιότητα. Δεν υπήρξε προθυμία από κανέναν να δηλώσει υποψηφιότητα, οπότε άρχισαν οι προτάσεις και υποδείξεις από τους παρόντες και παρούσες στη συνεδρίαση οι οποίοι υποδείκνυαν άλλα μέλη της ομήγυρης. Δειγματοληπτικά αναφέρομε ότι ο Ηλίας Τζιάς, πρόεδρος του Ηπειρωτικού συλλόγου «Η Ενωσις», από την πόλη Γούστερ Μασαχουσέτης, υπέδειξε τον απερχόμενο πρόεδρο Βασίλη Καυκά, ο οποίος όμως αποποιήθηκε της πρότασης και δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να επανεκλεγεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καυκάς εκλέχτηκε πριν από ένα χρόνο όταν η Ομοσπονδία βρέθηκε εμπερίστατη λόγω του αδόκητου θανάτου του προέδρου της Ιωάννη Ράμμου. Ο κ. Καυκάς είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Ο Ανάργυρος Καμπίσιος πρότεινε για την προεδρία τον Ευάγγελο Παππά, ο οποίος δέχθηκε. Ο κ. Παππάς στη συνέχεια πρότεινε τον σημερινό Α’ αντιπρόεδρο Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, ο οποίος δεν δέχθηκε. Ο Τάκης Λαμπρόπουλος υπέδειξε τον Ανάργυρο Καμπίσιο, ο οποίος δεν δέχθηκε. Στη συνέχεια, ο κ. Λαμπρόπουλος πρότεινε την Ελένη Βιδάλη. Την πρόταση δευτέρωσε ο Δημήτριος Τσούμπανος, πλην η κ. Βιδάλη αποποιήθηκε. Η κ. Βιδάλη είχε διατελέσει πρόεδρος και στο παρελθόν. Ο Ευάγγελος Πάππας πρότεινε την υποψηφιότητα του Θεμιστοκλή Καρατζά ο οποίος δεν δέχθηκε. Ο κ. Καρατζάς είχε διατελέσει πρόεδρος στο παρελθόν.
EKLOGES OMOSPONDIA 3
Στη συνέχεια, ηλεκτρίσθηκε η ατμόσφαιρα με αφορμή την δριμεία επίθεση που επιχείρησε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Τσούμπανος, εναντίον του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σε έντονο και οργίλο ύφος. Παράλληλα, εξακόντισε μομφή και εναντίον της εφορευτικής επιτροπής. Ο κ. Τσούμπανος πρότεινε να αναβληθούν οι εκλογές για δύο με τρεις εβδομάδες. Για λόγους ευπρέπειας και σεβασμού προς την Ομογένεια γενικότερα καταλιμπάνομε τα εκτοξευθέντα εκ στόματος του κ. Τσούμπανου, αλλά και τις απαντήσεις που έλαβε από τον κ. Καυκά και τον κ. Ματθαίο. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τσούμπανος επιδόθηκε σε παρόμοια συμπεριφορά, η οποία σχολιάστηκε δυσμενώς από αρκετούς παρόντες. Τονίζεται ότι προτάθηκε και ο κ. Τσούμπανος για πρόεδρος αλλά δεν αποδέχθηκε. Είχε υπηρετήσει στην προεδρία στο παρελθόν.
Δημιουργήθηκε αδιέξοδο και αναζητήθηκαν λύσεις. Ο Βασίλης Βασιλειάδης είπε ότι «προτείνω να αναβληθούν οι εκλογές, να παραμείνει το παρόν συμβούλιο, να καταβληθεί προσπάθεια να γίνει ένα συνέδριο το Φθινόπωρο στο οποίο να κληθούν άπαντες από την περιοχή, σύλλογοι φοιτητών, παπάδων, γιατρών, όλοι οι σύλλογοι και να γίνει ένα σοβαρό τριήμερο συνέδριο να βρεθεί ένας προσανατολισμός προς τη λύση του προβλήματος».
Ο Ανάργυρος Καμπίσιος είπε ότι «το λάθος ξεκινάει από τους συλλόγους οι οποίοι είναι αδύνατοι γι’ αυτό και η Ομοσπονδία αδυνατεί, άρα εμείς οι ίδιοι δεν έχομε δύναμη να δυναμώσουμε τους συλλόγους μας για να φέρουμε δύναμη στην Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία ποια είναι; Ξεκινάει από τον σύλλογο και εάν οι σύλλογοι δεν έχουν ενδιαφέρον τι να σου κάνει η Ομοσπονδία» και συμπλήρωσε «τα λάθη είναι δικά μας».
EKLOGES OMOSPONDIAS 6Ο Ευάγγελος Παππάς είπε ότι «δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, δεν επιτρέπεται τέτοια δημαγωγία, δεν δέχομαι κατηγορίες για την Ομοσπονδία».
Η Ελένη Βιδάλη ανέφερε πως «η Ομοσπονδία δεν είναι κάτι το περαστικό και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να διαλυθεί, οπότε να παραμείνει το Διοικητικό Συμβούλιο και να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο» και συμπλήρωσε «είμαστε εδώ διότι αγαπούμε την Ομοσπονδία».
Διεξήχθη ψηφοφορία και αποφασίσθηκε με πλειοψηφία η αναβολή των εκλογών για τον Νοέμβριο. Εγινε ολιγόλεπτο διάλειμμα, συσκέφτηκε το συμβούλιο και ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο συμφωνεί να παραμείνει μέχρι το Νοέμβριο και τόνισε πως «αυτά που ειπώθηκαν τα ξεχνούμε για το καλό του Ελληνισμού διότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις».
Σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Θανάσης Βουλγαρόπουλος και απαντώντας στην ερώτηση πώς και γιατί έφτασαν τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο, τόνισε ότι «δεν είναι μόνο η Ομοσπονδία, αλλά και όλες οι Οργανώσεις έχουν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών, τα βλέπουμε». Και πρόσθεσε, πως «πρέπει να αναζωογονηθεί ο Ελληνισμός, να ενδιαφερθεί για την ταυτότητα του. Να αναλαμβάνουν οι νέοι να συμμετέχουν και να μην είναι μόνο στημένοι στο Ιντερνετ».
Είπε ακόμα, πως «δεν αισθάνομαι καλά με την αποψινή κατάσταση» και συμπλήρωσε πως «ο Βασίλης Καυκάς έχει εργαστεί πάρα πολύ καλά». Καταδίκασε τη συμπεριφορά του κ. Τσούμπανου, λέγοντας πως «και ο κ. Τσούμπανος έχει εργαστεί και για τους Ηπειρωτικούς συλλόγους και για την Ομοσπονδία και δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε παρόλο ότι τον σέβομαι, τον αγαπάω και τον εκτιμώ και εργαστήκαμε τριάντα τόσα μαζί για τον Ελληνισμό. Πρέπει να προχωρούμε με αγάπη». Στην ερώτηση αν πηγαίνει για διάλυση η Ομοσπονδία, είπε «δεν νομίζω αυτά είναι κύματα, έχουμε και τα πάνω και τα κάτω».
EKLOGES OMOSPONDIAS 4Η Κυριακούλα Πατσαούρα ανέφερε πως «θέλουμε περισσότερη νεολαία, είμαστε εκεί έξω πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο να τους προσελκύσουμε». Η ίδια συμμετέχει στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας, είναι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης και σπουδάζει Ψυχολογία.
Ο Ηλίας Τζιας είπε «απόψε είδα ένα πράγμα πολύ άσχημο, τα άρχισε ο Τσούμπανος, δεν ήταν η στιγμή για να αρχίσουν τέτοια πράγματα εδώ. Φεύγω αποκαρδιωμένος, αλλά θα επανέλθω και προσπαθήσω να φέρω κι άλλους ανθρώπους να βοηθήσουμε, κάτι να γίνει».
Η Βασιλική Ράμμου-Τσιχλή, είπε πως «είμαι πολύ λυπημένη για μία Ομοσπονδία τριάντα ετών να καταλήξει έτσι με αυτό που έγινε εδώ σήμερα. Οπως ελέχθη έχουν αδυνατίσει οι σύλλογοι και φυσικά αδυνάτισε και η Ομοσπονδία. Είχε κάποτε 44 συλλόγους και σήμερα 19».
Η Μαρία Σπυριδοπούλου χαρακτήρισε τις φωνές και τις αψιμαχίες «λυπηρά πράγματα, εμένα δεν μου αρέσουν αυτά».
Ο Γιάννης Κερατσόπουλος τόνισε πως «αυτό που έγινε ήταν το κάτι άλλο, δεν πρέπει να συμβούν ποτέ άλλη φορά. Ξεκίνησε διότι ζήλεψαν που το συμβούλιο έκανε την καλύτερη δουλειά φέτος, να μην σας πω ονόματα, τα ξέρετε».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου