Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας ανακάλεσε τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του

Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2015

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας (δεξιά, υπό το βλέμμα της συζύγου του, στον μέσον) συνομιλεί με την αδελφή του Κριστίνα.
Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας ανακάλεσε τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του
Ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος της Ισπανίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Κριστίνα, που κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της, ανακοίνωσε την Πέμπτη το παλάτι.
«Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδώσει σήμερα Παρασκευή τη βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί την χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που παλατιού.
Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47χρόνων.
Η δικαστική διαδικασία δεν έχει λήξει ακόμα. Ο τίτλος της δούκισσας τής είχε απονεμηθεί το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος ενώ ήταν ακόμα βασιλιάς. Η Κριστίνα ντε Μπορμπόν είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου.
Ο Φελίπε, 47χρόνων, ανέλαβε τον θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε σειρά σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του.
Ο Φελίπε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος «έντιμη και διαφανή συμπεριφορά».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου