Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2015

  • Από τα κρεβάτια τους πετάχτηκαν οι κάτοικοι της Χαλκίδας, της Φθιώτιδας και των γειτονικών περιοχών από τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αθήνα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 4:09 πμ, 77 χλμ. βόρεια - βορειοδυτικά της Αθήνας στο Βόρειο Ευβοϊκό, ήταν εντάσεως 5,3 βαθμών και είχε εστιακό βάθος μόλις 13 χιλιομέτρων.
  • Μήνυμα προς τους δανειστές έστειλε από ακριτικά φυλάκια της Δυτικής Μακεδονίας ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, τη Δευτέρα, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει δύσκολες υποχωρήσεις και πως η πρότασή της «είναι στα όρια της λαϊκής εντολής και ήταν η τελευταίας μας λέξη». Παράλληλα, προανήγγειλε την ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής και την ενίσχυση προκεχωρημένων φυλακίων.
  • Τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Σαλαγιάννη, ανέδειξε πρώτο η καταμέτρηση των ψήφων που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
  • Σφοδρή επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, εξαπελυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή του θέμα που δημιουργήθηκε με την καταγγελία ότι η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έδωσε άδεια στα ΜΑΤ να εισέλθουν στη Βουλή για να κάνουν χρήση της τουαλέτας. Με παρέμβασή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κάλυψε τον Γ.Πανούση και άφησε αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής.
  • Παρέμβαση στην κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Γιάννη Πανούση με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την πρόσβαση των ΜΑΤ στις τουαλέτες της Βουλής έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ο υπουργός κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και άφησε αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής.

Κόσμος

  • Ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα στο Τέξας μετά την προβολή ενός βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου καταγράφεται ένα περιστατικό χρήσης υπέρμετρης και ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς εναντίον μιας ομάδας αφροαμερικανών νεαρών. Στη διάρκεια του επεισοδίου, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σημάδεψε άοπλους εφήβους, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά 14χρονης.
  • Ένα αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού, ηλικίας 8 ετών, το οποίο είχαν ανακαλύψει οι αρχές στις αρχές Μαΐου κρυμμένο σε μία βαλίτσα, ξαναβρέθηκε με τη μητέρα του σήμερα, ενώ ο πατέρας του, που συνελήφθη επειδή επιχείρησε να τον μεταφέρει παράνομα στην Ισπανία, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να δρουν στην Ανατολική Ουκρανία, παρά τις όποιες διαψεύσεις της Μόσχας, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7. Όπως σημείωσε, το γεγονός αυτό υποχρεώνει τις χώρες-μέλη της G7 να ενισχύσουν της κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας εάν χρειαστεί, κάτι που τονίζεται και στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου.
  • Ο βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει εάν θα επιβάλει συλλογική ευθύνη στους βουλευτές του οι οποίοι θα ξεκινήσουν εκστρατεία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον τη Δευτέρα διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εξαναγκάζει σε παραίτηση τους αντάρτες των Τόρις.
  • Οι «συστηματικές και σε μεγάλη κλίμακα» παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Ερυθραίας, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να συνιστούν ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αναγκάζουν σε φυγή περίπου 5.000 πολίτες της χώρας μηνιαίως, σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ.

Οικονομία

  • Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016, αλλά οι διαφωνίες στους όρους και το τι θα συμβεί στη συνέχεια, υπονόμευσαν αυτό το σχέδιο, υποστηρίζει η Wall Street Journal.
  • Μόνον 130 μεγαλοοφειλέτες μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων από το σύνολο των 6.500 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην «μαύρη λίστα» της εφορίας. Αυτό έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, ενώ τους κάλεσε να μπουν άμεσα στην ρύθμιση (έως τις 26 Ιουνίου που λήγει).
  • Παρέμβαση στην ολομέλεια της 104ης ετήσιας Γενικής Διάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που διεξάγεται στη Γενεύη, αναμένεται να κάνει αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Την ίδια μέρα έχει προγραμματισθεί συνάντηση του κ. Σκουρλέτη και του κ. Στρατούλη, με τον Γενικό Διευθυντή του ILO, Guy Ryder, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να ζητά καταφύγιο στον ILO ενώ οι δανειστές επιμένουν για βίαιες ανατροπές στα εργασιακά.

Αθλητισμός

  • Ο Βιντσέντσο Μοντέλα απολύθηκε από τη θέση του προπονητή της Φιορεντίνα, με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου, που ανήκει στην οικογένεια Ντέλα Βάλε να αναφέρει ότι «απέτυχε η σχέση εμπιστοσύνης», αφήνοντας πολλά... καρφιά για τη συμπεριφορά του ιταλού τεχνικού.
  • Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός νίκησαν και θα… βγάλουν τα μάτια τους στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Football League, με την ελπίδα απώλειας του Τυρνάβου στον Εύοσμο. Την τελευταία αγωνιστική θα γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες από τον Βορρά που θα ακολουθήσουν τον Πιερικό στη Γ’ Εθνική. Αυτό γιατί, τόσο η Αναγέννηση Καρδίτσας, όσο και ο Αιγινιακός επικράτησαν τη Δευτέρα (08/06) των Ζακύνθου (3-1), Αγροτικού Αστέρα (3-0) αντίστοιχα και θα παλέψουν μεταξύ τους για την παραμονή στην αυλαία της Κυριακής (14/06).
  • Για τον ΠΑΟΚ η αρνητική πορεία της περιόδου 2014-15 τελείωσε οριστικά την Κυριακή, με το τελευταίο παιχνίδι των πλέι-οφ, και από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάει η εβδομάδα ανακοινώσεων εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν 2015-16. Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει η πολυτέλεια της απώλειας άλλου χρόνου, αφού σε 37 μέρες ξαναμπαίνει για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Β΄ προκριματικού γύρου του Europa League. Το θέμα προπονητή αλλά και αυτό της προετοιμασίας με τις λεπτομέρειες, το κέντρο, τις ημερομηνίες και τα φιλικά, αλλά και των πρώτων κινήσεων όσον αφορά το ρόστερ, δεν θα καθυστερήσει και οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της νέας εβδομάδας, δεδομένου πως τα στενά χρονικά περιθώρια «πιέζουν».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου