Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου.
  • «Ακόμη πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ισχύει η φράση του: "Δεν θα διευκολύνουμε τη κυβέρνηση"» δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων. «Απενοχοποιείται η παράταξη και αρχίζει να διαμορφώνεται ένα δίκτυο μετανοημένων που επανέρχονται στο δικό μας χώρο» σχολίασε για τις εξελίξεις αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος.
  • Ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι φίλος της Ελλάδας και οι σχέσεις του με τον έλληνα πρωθυπουργό είναι εξαιρετικές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της πληροφορίας ότι ο κ. Γιούνκερ δεν δέχτηκε τηλεφώνημα του Αλ.Τσίπρα το Σάββατο. Για τις διαπραγματεύσεις είπε ότι συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επιδιώκει ρήξη και όχι λύση. Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στις Βρυξέλλες βρίσκονται Παππάς και Τσακαλώτος.
  • Σε 39 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας έξω από το κτίριο της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια στο Μαρούσι, όταν ομάδα άγνωστων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, από την οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα τέσσερις εργαζόμενοι.
  • Ευθείς βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, εμπεριέχει το ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση. «Φαίνεται πως ο κ. Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη» τονίζεται στο εν λόγω ψήφισμα.

Κόσμος

  • «Υπευθυνότητα», προκειμένου να διαφυλαχτεί η σταθερότητα στην Τουρκία ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα της χώρας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη των βουλευτικών εκλογών και τη σημαντική υποχώρηση της κοινοβουλευτικής δύναμης του κυβερνώντος κόμματός του.
  • Είχε αρκετά χρόνια να δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά της. Αυτή τη φορά ωστόσο φαίνεται ότι η Κέιτ Μος το παρατράβηξε. Οπως έγινε γνωστό, το σούπερ μόντελ από τη Βρετανία απομακρύνθηκε από πτήση της easyJet λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».
  • Μετά το πλήγμα που δέχθηκε στις εκλογές και την απώλεια της αυτοδυναμίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αντιμετωπίζει την πρόκληση του σχηματισμού κυβέρνησης. Το AKP θα εξετάσει τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας, έχοντας, πάντως, να αντιμετωπίσει μάλλον... απρόθυμους συμμάχους.
  • Τεστ για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο ήταν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στο Μεξικό, καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Νιέτο λαμβάνει μεταξύ 29,87% και 30,85% των ψήφων.
  • Η Ρουμανία δεν βρίσκεται σε πολιτική κρίση, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί, εάν δεν υπήρχε κυβέρνηση και διοργανώνονταν πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, την παραίτηση του οποίου ζήτησε, την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις.

Οικονομία

  • Την τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι θα ήθελε να λάβει εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων από τον Αλέξη Τσίπρα πριν μιλήσει ξανά μαζί του επανέλαβε ο εκπρόσωπος της του Μ.Σχοινάς. Δεχόμενος πλήθος ερωτήσεων για τη σχέση Τσίπρα-Γιούνκερ και για ενδεχόμενη συνάντησή τους είπε χαρακτηριστικά «έχουμε μια συνήθεια [...] όταν ο πρόεδρος έχει τοποθετηθεί για κάτι και δεν έχει μεσολαβήσει κάποια εξέλιξη να το βουλώνουμε (shut up)».
  • «Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων» δήλωσε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Ο Ρουμπινί, όμως, θεωρεί απαράδεκτο να υπάρξει τρίτο μνημόνιο, «δεδομένων όλων των απωλειών κυριαρχίας που κάτι τέτοιο συνεπάγεται».
  • Για μακρά, παραγωγική συνάτηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνάντησής τους και κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αθλητισμός

  • Tο μεσημέρι της Τρίτης (9/6, 13:00) θα συζητηθεί τελικώς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η προσφυγή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας κατά της ΕΠΟ, με την οποία η ενάγουσα ζητεί έκπτωση των μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.
  • Ο Λουίς Ενρίκε ολοκλήρωσε με απίστευτο τρόπο την παρθενική του σεζόν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας το «τρεμπλ» με Champions League, πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας. Μετά τον τελικό του Βερολίνου, όμως, ο νεαρός τεχνικός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει από το «Καμπ Νου», κάτι που έσπευσε να διαψεύσει ο πρόεδρος της διάσημης ισπανικής ομάδας, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.
  • Οι συλλογικές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που το Σάββατο θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του EURO 2016 κόντρα στα Νησιά Φερόε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου