Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2015

  • Μια νέα αρχή, με συνένωση δυνάμεων και μετεξέλιξη της παράταξης, ώστε να εκφράσει τον υπαρκτό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του κόμματος. «Ή θα καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε ή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης» είπε ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Το συνέδριο είναι καθοριστικό για την αναγέννηση της παράταξης, τόνισε ο τρίτος υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος.
  • Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ: η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης κατέθεσαν υποψηφιότητα στο Συνέδριο. Αύριο, Κυριακή, η εκλογή προέδρου.
  • Σε 67 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε 52χρονος που βίαζε συστηματικά τη θετή του κόρη και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ο άνδρας, ζακυνθινής καταγωγής, καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο του Πύργου για τις κατηγορίες του βιασμού κατ' εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.
  • Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα δέχτηκε πρόταση που θα της προσέφερε σημαντική βοήθεια στο δημοσιονομικό της πρόβλημα χωρίς να εμπλακεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόταση στην οποία όμως δεν απάντησε ποτέ, προχωρά ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.
  • Σκληρή παρτίδα πόκερ θυμίζει η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές τις τελευταίες ώρες. Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ συμφωνήθηκε ότι οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Κόσμος

  • Στο «μενού» της διμερούς συνάντησης που θα έχουν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Βαυαρία, αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό ζήτημα. Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει να ξεκινήσει νέα προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας.
  • Διαδηλωτές συγκρούστηκαν το Σάββατο με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στις Άλπεις, μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της G7. Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, προκειμένου να κρατήσουν τους διαδηλωτές  μακριά από τον πύργο του Ελμάου, όπου θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής η G7.
  • Δυο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου νότια της Σικελίας, χάρη και στην βοήθεια του ζεύγους Κατραμπόνε, που έχει διαθέσει, σε μόνιμη βάση, πολυτελές σκάφος για την διάσωση προσφύγων.
  • Ενώπιον δεκάδων χιλιάδων καθολικών ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε σε στάδιο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στόχος της επίσκεψης του ποντίφικα στο Σαράγεβο είναι η προώθηση της συμφιλίωσης σε όλη τη χώρα, καθώς 20 χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο, παραμένουν οι θρησκευτικές και εθνοτικές γραμμές που χωρίζουν τους πολίτες της χώρας. «Ποτέ πια πόλεμο!» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε περίπου 65.000 πιστούς.
  • Ο ηγέτης του βρετανικού αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP έκανε σήμερα, Σάββατο, έκκληση προς τους βετεράνους ευρωσκεπτικιστές από αντίπαλα κόμματα -τόσο σε Συντηρητικούς όσο και σε Εργατικούς- να αφήσουν στην άκρη τις «προσωπικές έχθρες» και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οικονομία

  • Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόταση των πιστωτών στην Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί τελεσίγραφο. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει «νόμιμα επιχειρήματα» κατά των περικοπών των συντάξεων και τόνισε ότι θα πρέπει να βρει η Αθήνα ισοδύναμα μέτρα.
  • «Δεν θα υπογράψουμε κάτι το οποίο ενδυναμώνει αυτή την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων πέντε ετών» σημείωσε σε συνέντευξή του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται».
  • Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της. «Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της» είπε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten.

Αθλητισμός

  • Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ο Λουίς Σουάρες μετά την κατάκτηση του Champions League, απέναντι στη Γιουβέντους. Ο Ουρουγουανός δήλωσε πως κατέκτησε το τρόπαιο με την ομάδα των ονείρων του, ενώ αφιέρωσε τη κατάκτηση στην οικογένεια του, στον κόσμο της Μπαρτσελόνα αλλά και... σε όλη την Ουρουγουάη
  • Συγκίνηση προκάλεσε σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη η εικόνα του Αντρέα Πίρλο να κλαίει μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Champions League, όπου βρήκε τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή και τη Γιουβέντους δεύτερη.
  • Η Μπαρτσελόνα, η κορυφαία ομάδα του πλανήτη στον 21ο αιώνα, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της. Οι «Μπλαουγκράνα» νίκησαν 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League που έγινε στο Βερολίνο και έγιναν οι πρώτοι που κατακτούν το tremble για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2009). Ο Ράκιτιτς στο 4΄, ο Σουάρες στο 68΄ και ο Νεϊμάρ στο 90+7΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών Ισπανίας, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μοράτα στο 55΄.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου