Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Κινέζοι χάκερς έκλεψαν στοιχεία 4 εκατ. αμερικανών κυβερνητικών υπαλλήλων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2015

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ένα απο τα μεγαλύτερα κρούσματα παραβίασης δεδομένων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων στην ιστορία των ΗΠΑ. Η κυβερνοεπίθεση αφορά τουλάχιστον 4 εκατομμύρια νυν και πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους και σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, προέρχεται απο την Κίνα.

Τα δεδομένα βρίσκονταν υπό την ευθύνη του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού, το οποίο διαχειρίζεται και τα αρχεία των υπαλλήλων. Η παραβίαση διαπιστώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Γραφείο, αλλά φαίνεται ότι άρχισε το αργότερο στο τέλος του 2014. Οι χάκερς συγκέντρωσαν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης (social security number) και άλλες "πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης", αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν πρόκειται για επίθεση κατασκοπείας ή με στόχο το εμπορικό κέρδος.

Το FBI ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι "λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν όλες τις εν δυνάμεις επιθέσεις κατά των συστημάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα".
"Η προστασία των δεδομένων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων από κάθε κακόβουλη ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα", δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού Κάθριν Αρτσουλέτα.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία καλεί όλα τα εν δυνάμει θύματα της κυβερνοεπίθεσης να χειρίζονται με μεγάλη "καχυποψία" τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα προσωπικά τους δεδομένα.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού ανακοίνωσε ότι πρώην και νυν ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που υπήρξαν θύματα της επίθεσης θα ενημερωθούν επισήμως από τις 8 Ιουνίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπισθούν και νέα θύματα κατά τη διάρκειας της έρευνας, ενώ θα προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση "απάτης ή κλοπής ταυτότητας".
Πηγή: ΝΥΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου