Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΤΑ, Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2015

  • Σε αναβρασμό παραμένει ο δήμος Κορυδαλλού για το θέμα της αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι θα αλλάξει η αίθουσα από τον Σεπτέμβριο, συνεχίζονται από τον δήμαρχο Κορυδαλλού οι επαφές με στελέχη του υπουργείου για να εξασφαλιστεί αυτή η προοπτική. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ έξω από τις φυλακές.
  • Πρόταση που δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τη μορφή που έχει σήμερα χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές το πεντασέλιδο προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών που παρουσιάστηκε στην ελληνική πλευρά. «Φωτιά» τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές σε ΦΠΑ, ΕΚΑΣ και ασφαλιστικό. Οι επαφές συνεχίζονται, αν και πιθανότατα όχι σε επίπεδο Brussels Group, με στόχο συμφωνία πριν τις 14 Ιουνίου.
  • Eπιστρέφουν στις θέσεις τους 1.817 εκπαιδευτικοί για τις 2.413 οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και επανασυστάθηκαν.
  • Τέσσερις και πλέον ώρες διήρκεσε το κρίσιμο ραντεβού που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ σε μεγάλο μέρος της. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι προτάσεις των δανειστών περιέχουν σημεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και, προς το παρόν, η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι εκείνη της ελληνικής πλευράς.
  • Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές τώρα, ως «μηχανισμό εκβιασμού», πρότεινε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κ. Μηλιός είπε ότι έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ.

Κόσμος

  • Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου της προεκλογικής εκστρατείας του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σκοτώνοντας τον οδηγό, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής.
  • Ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μετά από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας ανέρχεται στους 65, ενώ πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται. Οι οικογένειές τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην περιοχή του δυστυχήματος για να απαιτήσουν απαντήσεις.
  • Αντιδράσεις προκάλεσε στην Πορτογαλία η έμπνευση των αστυνομικών αρχών στην πόλη Πορταλέγκρε να γιορτάσουν την Ημέρα του Παιδιού (1η Ιουνίου) με εικονικές «συγκρούσεις» μεταξύ παιδιών, τα οποία έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: τους αστυνομικούς και τους «ταραξίες». Οι σχετικές φωτογραφίες ανέβηκαν στο Facebook και αμέσως άρχισαν τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. 
  • Πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τελούσαν υπό κράτηση από τις ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία, ωστόσο ο στρατός της Νιγηρίας διέψευσε το περιεχόμενο της σχετικής έκθεσης.
  • Πρόταση για τον επόμενο πρόεδρο της FIFA κατέθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. «Η οργάνωση χρειάζεται τον Μαραντόνα ή κάποιον σαν τον Μαραντόνα. Εδώ και δεκαετίες καταγγέλλει την FIFA και εκείνη τον συκοφαντεί και τον απειλεί» τόνισε. Σε κάθε περίπτωση -κατέληξε- το ποδόσφαιρο πρέπει να διοικείται από ποδοσφαιριστές.

Οικονομία

  • Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις μέσω της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 (μηνιαίος καθαρός μισθός για τον ιδιωτικό τομέα 1.721 ευρώ) θα προκύψουν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015 για χιλιάδες πολίτες.
  • Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την Τετάρτη την εκτίμηση ότι υπάρχει «πραγματική πρόοδος» σε ορισμένες πλευρές της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, συμπλήρωσε όμως ότι αποστάσεις παραμένουν σε σημαντικά σημεία.
  • Μόνο αν η συμφωνία είναι αξιόπιστη και πλήρης, θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Διαφορετικά, θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα, δήλωσε ο καθηγητής και κορυφαίο στέλεχος του ινστιτούτου Brugel, Zsolt Darvas, στο διεθνές συνέδριο, που συνδιοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Καποδιστριακό, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αθλητισμός

  • Στην ομολογία ότι δωροδοκήθηκε για την ανάθεση των Μουντιάλ του 1998 και του 2010 προχώρησε ο Τσακ Μπλέιζερ, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από το 1996 ως το 2013, γενικός γραμματέας της CONCACAF από το 1990 ως το 2011 και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.
  • Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε στο κανάλι της NOVA ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή και βουρκωμένος, εξέφρασε την ντροπή του προς τον κόσμο του «δικέφαλου» του Βορρά για την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ και την ήττα από τον Ατρόμητο. Μάλιστα έκανε λόγο για αρρώστια στα αποδυτήρια της ομάδας και τόνισε ότι «αν ήμουν πρόεδρος, θα μας έδιωχνα όλους».
  • Εντυπωσιακός ο Ατρόμητος, νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και διεκδικεί τη δεύτερη θέση των πλέι οφ που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστική και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καραμάνος στο 45ο λεπτό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου