Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Κόκκινος συναγερμός για την απόβαση 2.000 «Hells Angels» στη Θεσπρωτία

Κόκκινος συναγερμός για την απόβαση 2.000 «Hells Angels» στη ΘεσπρωτίαΤρίτη, 9 Ιουνίου, 2015

Η παγκόσμια συνάντηση της φημισμένης λέσχης μοτοσυκλετιστών γίνεται αυτές τις ημέρες σε μεγάλο κάμπινγκ.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Europol και ΕΛ.ΑΣ. λόγω της παγκόσμιας συνάντησης των «Αγγέλων της Κολάσεως», η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη σε ένα μεγάλο κάμπινγκ στη Θεσπρωτία, ενώ έγινε προσπάθεια να κρατηθεί -όσο ήταν δυνατόν- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της μικρής σχετικά δύναμης του ελληνικού παραρτήματος, την οργάνωση της συνάντησης στην απομονωμένη χερσόνησο του Δρέπανου, λίγα χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, έχουν αναλάβει κυρίως μέλη του αλβανικού, του βουλγαρικού και του σλοβενικού τμήματος.Οι «Hells Angels», όπως είναι γνωστοί παγκοσμίως, περιλαμβάνονται -τόσο από τις αρχές των ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση του Εγκλήματος (Europol)- στις συμμορίες μοτοσικλετιστών που αναπτύσσουν εγκληματικές δραστηριότητες (οutlaw).
Να σημειωθεί πως η δραστηριότητα των «Αγγέλων της Κολάσεως» καλύπτεται συχνά από ένα πέπλο μυστηρίου, ενώ τα μέλη τους υποχρεώνονται να τηρούν έναν κώδικα σιωπής.
Την ανησυχία της Europol έχει αυξήσει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι «Αγγελοι της Κολάσεως» έχουν επεκτείνει την παρουσία τους στις χώρες της Αν. Ευρώπης. Την πιο πρόσφατη «αιχμή του δόρατος» αποτελούν οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με πρώτες την Τουρκία και την Αλβανία. Παράλληλα, ο πιo σκληρός θύλακος φέρεται να έχει δημιουργηθεί στην Κροατία.
Σε παλιότερη έκθεση της Εuropol αναφερόταν ότι για να επεκτείνουν οι «Αγγελοι της Κολάσεως» την εδαφική επιρροή τους στην Ν.Α. Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει στενές σχέσεις με τοπικές συμμορίες μοτοσυκλετιστών στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, ενώ έχουν αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Τουρκία. Για να γίνει το τελευταίο, χρειάστηκε ένας μεγάλος αριθμός μελών τουρκικής καταγωγής των Badidos (αντίπαλο κλαμπ των Hells Angels) να αυτομολήσουν αρχικά στους «Αγγέλους της Κολάσεως» στη Γερμανία.
«Η κύρια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια που συνδέεται με τους "Hells Angels" και άλλες συμμορίες μοτοσυκλετιστών προέρχεται από την τάση τους να χρησιμοποιούν ακραίες μορφές βίας. Αυτό περιλαμβάνει χρήση των όπλων, εκρηκτικών μηχανισμών, όπως χειροβομβίδες, ενώ αυτή η βία χρησιμοποιείται συχνά σε ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων. Σε γενικές γραμμές, ο εκφοβισμός και η χρήση βίας είναι σύμφυτη με την υποκουλτούρα τους και χρησιμεύει για να ασκεί έλεγχο επί των μελών της ομάδας, αλλά και σε όσους γίνονται θύματα του εκβιασμού τους», σημειώνει σε έκθεσή της η Europol.
Η τελευταία αναφέρει επίσης πως υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε διάφορα εγκλήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων, εκβίαση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Την έντονη παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας (Τουρκία, Αλβανία κ.ά.), η Εuropol τη συνδέει και με τη λεγόμενη «βαλκανική οδό» της μεταφοράς ναρκωτικών αλλά και εμπορίου «λευκής σαρκός».

Η παρουσία των «Αγγέλων της Κολάσεως» στην Ελλάδα από το 2013, όταν και επιδίωξαν να αναγνωριστούν νομικά, με την ίδρυση σωματείου στην Αθήνα με τίτλο «Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας - 81 Attica», συνοδεύθηκε από γεγονότα βίας, τραβώντας την προσοχή των Αρχών.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου