Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2015

  • Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο πριν από τη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ στο Βερολίνο και συνεχίστηκε όταν έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη πενταμερής συνάντηση με τη συμμετοχή του Μάριο Ντράγκι και της Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ολοκληρώνονται την Τρίτη οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β'). Από τις 17 Ιουνίου αρχίζει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, στις 09:30, τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια, επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.
  • Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.
  • Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συνεδριάσει την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος (2:30μ.μ.) στη Βουλή. Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση για άλλη μία χαμένη εβδομάδα στις διαπραγματεύσεις.

Κόσμος

  • Το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα δεν τέθηκε στο πλαίσιο των δηλώσεων προς τον Τύπο που έκαναν η Ανγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πριν από το δείπνο εργασίας, στο Βερολίνο, με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων βιομηχάνων (ERT). Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, δεν αποκλείεται μετά το τέλος του δείπνου να πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών πολιτικών με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα.
  • Λιοντάρι σε πάρκο της Νοτίου Αφρικής κατασπάραξε αμερικανίδα τουρίστρια. Η γυναίκα οδηγούσε ένα όχημα στο πάρκο την ώρα που της επιτέθηκε ένα λιοντάρι από το ανοιχτό παράθυρο και τη σκότωσε.
  • Αμερικανός πολίτης που είχε αιχμαλωτισθεί από τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη απελευθερώθηκε τη Δευτέρα και παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές στο σουλτανάτο του Ομάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
  • Στη γερμανική πρωτεύουσα συναντώνται τη Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος, ο γάλλος πρόεδρος και ο πρόεδρος της Κομισιόν ενώ οι διαβουλεύσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα κορυφώνονται. Η τριμερής Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ δεν έχει στην επίσημη ατζέντα το θέμα της Αθήνας, το οποίο όμως εκ των πραγμάτων θα τεθεί επί τάπητος.
  • Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οδήγησαν σήμερα, Δευτέρα, όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μία βάση της αστυνομίας στα νότια της ιρακινής πόλης Σαμάρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 45 αστυνομικοί.

Οικονομία

  • Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχαν σε σύσκεψη «κορυφής» στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα, παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ζήτησαν εντατικοποίηση των διεργασιών και αποφάσισαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Αθήνα. Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος, το μήνυμά τους. Κείμενο-φωτιά από την Αριστερή Πλατφόρμα.
  • Με τίτλο «Ελλάδα: μία κουκκίδα γης που αξίζει να σωθεί;» ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4 Πολ Μέισον γράφει στο προσωπικό του μπλογκ στην ιστοσελίδα του δικτύου ότι σε επτά περίπου ημέρες θα ξέρουμε εάν η Γερμανία θεωρεί την Ελλάδα μία κουκκίδα γης που αξίζει να σωθεί. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το ζήτημα είναι εάν οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ έχουν τη βούληση να βοηθήσουν τον Τσίπρα να κάνει έναν οριστικό συμβιβασμό για την αναδιάρθρωση του χρέους που θα μπορούσε να παρουσιάσει ως νίκη.
  • Τις πληροφορίες ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών, προκειμένου να προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή πρόταση, επιβεβαίωσε επί της ουσίας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα τη Δευτέρα. «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε.

Αθλητισμός

  • Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Μίκαελ Εσιέν για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Ο Γκανέζος άσος έφτασε στη χώρα μας λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και αποθεώθηκε από περίπου 800 οπαδούς των Πρασίνων που τον περίμεναν για αρκετή ώρα, αφού υπήρξε καθυστέρηση στην άφιξή του με ιδιωτικό τζετ. Ο 32χρονος μέσος θα περάσει το πρωί της Τρίτης από ιατρικές εξετάσεις και αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα υπογράψει το συμβόλαιό του με το Τριφύλλι. «Είχα τη δυνατότητα να μιλήσω τηλεφωνικά με τον Σισέ, του είπα για τον Παναθηναϊκό και μου είπε τα καλύτερα λόγια» τόνισε μεταξύ άλλων.
  • "Έσπασαν καρδιές" στην Καρλσρούη όπου το Αμβούργο νίκησε 2-1 την τοπική ομάδα και εξασφάλισε την παραμονή στη Bundesliga. Σε ένα ματς-θρίλερ, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 78΄ με τον Γιαμπό και αν είχαν καταφέρει να κρατήσουν, θα κέρδιζαν την άνοδό τους αφού το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ομως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χιλιανός Μαρσέλο Ντίας ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, στο 115΄, ο Νικολάι Μίλερ χάρισε τη νίκη στο Αμβούργο που -όπως και πέρσι εναντίον της Γκρόιτερ Φιρτ- απέφυγε στα μπαράζ τον υποβιβασμό.
  • Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Σαμπντόρια αποτελεί ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς που δήλωσε τη Δευτέρα ότι ξεπλήρωσε το «ηθικό χρέος» του στο σύλλογο, στον οποίο πιστώνει το γεγονός ότι έσωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστή. Ο Σέρβος ανέλαβε τα «ηνία» της «Σαμπ» τον Νοέμβριο του 2013, όταν η ομάδα ήταν προτελευταία στη Serie A, και την οδήγησε στη 12η θέση της βαθμολογίας. Τη σεζόν 2014-15 η ομάδα από τη Γένοβα κατετάγη έβδομη στο πρωτάθλημα και θα μετάσχει στο Europa League, εάν η «συμπολίτισσα» Τζένοα, η οποία ήταν έκτη, δεν πάρει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου