Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μέισον: Η Ελλάδα πρότεινε μέτρα λιτότητας 2% του ΑΕΠ, η ΕΕ θέλει 0,6% ακόμη

ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Μέισον: Η Ελλάδα πρότεινε μέτρα λιτότητας 2% του ΑΕΠ, η ΕΕ θέλει 0,6% ακόμη
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2015
Ο βρετανός ανταποκριτής του Clannel 4 Πολ Μέισον έδωσε μέσα από το λογαριασμό του στο twitter τη δική του εικόνα από τις πρώτες στιγμές μετά την διακοπή της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.

Αρχικά, ο βρετανός δημοσιογράφος τουίταρε την είδηση της εξόδου της ελληνικής αντιπροσωπείας από το χώρο των διαπραγματεύσεων: «Λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να είναι καλό. Οι Ελληνες διαπραγματευτές μόλις βγήκαν από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόλις 45 λεπτά μετά την είσοδό τους».
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «Οι Ελληνες φεύγουν από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών γιατί «οι εκπρόσωποι του Γιούνκερ τους είπαν ότι οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν», σύμφωνα με πηγή από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Ο Μέισον στη συνέχεια παραθέτει τα βασικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι: «Οι Ελληνες ζήτησαν να καλυφθεί το 2% από το 2,6% της «τρύπας» με φορολογικά μέτρα αλλά ζήτησαν το 0,6% να αντιμετωπιστεί με διαρθρωτικές αλλαγές.
Στην ελληνική πλευρά δόθηκε η απάντηση, από τον εκπρόσωπο του Γιούνκερ και τον αναπληρωτή του Τόμσεν, ότι δεν έχουν τις εξουσιοδοτήσεις να κάνουν τέτοιες παραχωρήσεις στα δημοσιονομικά θέματα.
Ετσι, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, αναφέρει ο Μέισον, δεν πρόκειται για αποχώρηση της ελληνικής πλευράς. Τους είπαν ότι δεν υπάρχει βάση για διαπραγμάτευση. Οι Ελληνες παραμένουν στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει στα tweet του.
Μάλιστα, πηγές από την ελληνική αντιπροσωπεία σημείωναν χαρακτηριστικά ότι, ενώ η Μέρκελ και ο Ολάντ είπαν στον Τσίπρα ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει στους θεσμούς και να κλείσει τη συμφωνία, οι θεσμοί μας είπαν ότι δεν διαπραγματεύονται άλλο.
Η κατακλείδα, σύμφωνα με τον Μέισον, είναι ότι η ελληνική πλευρά προσφέρθηκε να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας 2% του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει ξανακάνει, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει ακόμη 0,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου