Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2015

  • Ρύθμιση που επιχειρεί να ανοίξει τη βεντάλια της μείωσης ή απαλλαγής από δημοτικά τέλη σε περισσότερες κατηγορίες οικονομικά αδυνάτων πολιτών εισάγει το υπουργείο Εσωτερικών στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αυτοτελή υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ.
  • Διάταξη που αφορά την εκχώρηση δημοτικών ακινήτων σε άστεγους δημότες συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών και την περιέλαβε στο σχέδιο νόμου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ -οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ». Το τίμημα των οικοπέδων, που εκποιούνται με αυτόν τον τρόπο, καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο 1/4 τουλάχιστον της τρέχουσας αξίας τους, καταβάλλεται σε πέντε ετήσιες δόσεις και διατίθεται για να εκτελεστούν έργα, κατά προτίμηση μέσα στον παραχωρούμενο χώρο.
  • Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς σύμφωνα με επίσημες πηγές, χρήματα για την κάλυψη βασικών αναγκών υπάρχουν ως το τέλος του Ιουλίου. Αν δεν δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση όχι μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά στο σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, υπάρχει κίνδυνος να λείψουν βασικά υλικά και φάρμακα.
  • Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σημείωσε ότι η μάχη της κυβέρνησης είναι για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ότι γι' αυτό συζητά πάνω σε προτάσεις που μπορεί να έχουν μια λογική και μια δυνατότητα να δώσουν ανάσα στην κοινωνία. «Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τη χώρα ξεκρέμαστη» είπε.
  • Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην πόλη. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κόσμος

  • Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος εισέβαλε στην Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και άνοιξε πυρ. Σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά δίκτυα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας έκανε λόγο για «έγκλημα μίσους», σημειώνοντας ότι ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για λευκό άνδρα, ηλικίας περίπου 21 ετών.
  • «Η μεταναστευτική κρίση αποκαλύπτει όλες τις αδυναμίες και τους φόβους μας». Για τον Μαρκ Οζέ, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους κοινωνικούς ανθρωπολόγους, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Μεσόγειο αποτελεί σύμπτωμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες οι οποίες πλέον δεν έχουν ούτε μεγαλόπνοα σχέδια ούτε ισχυρές πεποιθήσεις.
  • Πριν από σχεδόν 20 χρόνια πυροβόλησε θανάσιμα στην πλάτη τον Γιτζάκ Ράμπιν, σκοτώνοντας όχι μόνο τον ειρηνοποιό πρωθυπουργό του Ισραήλ, αλλά και τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Σήμερα, ωστόσο, ο Ισραηλινός εθνικιστής δολοφόνος Γιγκάλ Αμίρ είναι ο «ήρωας» μιας αυτοβιογραφικής ταινίας η οποία επρόκειτο, μάλιστα, να προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ. Το γεγόνος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
  • Στις κάλπες προσέρχονται οι Δανοί την Πέμπτη για τις πρόωρες εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να σηκώνουν τα χέρια ψηλά: Η κυβερνώσα κεντροαριστερά της Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και η αντιπολιτευόμενη κεντροδεξιά εμφανίζονται στήθος με στήθος, και την έκβαση μπορεί να κρίνουν οι «υπερπόντιες» περιφέρειες. Το ενδιάφερον στη μάχη: Όλοι, και η κεντροαριστερά, προσπαθούν να προσεταιριστούν ψηφοφόρους με συνθήματα εναντίον του «τουρισμού επιδομάτων», δηλαδή με περιορισμό της πρόσβασης μεταναστών στο σύστημα πρόνοιας.
  • Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σαναά σε πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμενών και της κατοικίας ενός αξιωματούχου των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Oι επιθέσεις έγιναν την παραμονή της έναρξης του Ραμαζανιού, της ιερότερης περιόδου για τους μουσουλμάνους.

Οικονομία

  • Σύντομη αναμένεται να είναι η σημερινή συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργου, με τους εκπροσώπους των ΔΝΤ,ΕΕ και ΕΚΤ να ενημερώνουν για τις αποκλίσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να παρουσιάζει την ελληνική σκοπιά για το χάσμα στις διαπραγματεύσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα μπορούσε να δεχθεί αλλαγές στο θέμα του ΦΠΑ και του ασφαλιστικού, εάν η Ελλάδα παρουσίαζε αξιόπιστα δημοσιονομικά ισοδύναμα, όπως πχ. περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί μια άμεση λύση για το χρέος.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα είναι σε θέση να παρέχει χρηματοδότηση στην Ελλάδα, αν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της αποτύχουν οριστικά, δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν. «Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν στο πολιτικό επίπεδο, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί παρά να καταλήξει στα αναγκαία συμπεράσματα. Η απόφαση για το εάν θα χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές (αποφάσεις), από τις κυβερνήσεις και από τα κοινοβούλια» είπε.
  • Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed) θεωρεί πως η οικονομία των ΗΠΑ έχει ανακάμψει από τις πρόσφατες πιέσεις, απέφυγε όμως να αυξήσει το βασικό επιτόκιο μέχρι να δει επιπλέον σημάδια ανάκαμψης στην αγορά εργασίας και το μέτωπο του πληθωρισμού.

Αθλητισμός

  • Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου προπονητή στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως ξεκίνησε, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης, βρίσκεται στην Αθήνα ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης προπονητής αναμένεται να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε δεν αποκλείεται να «κλείσει» και το θέμα της πρόσληψής του.
  • Παίκτης της ΑΕΚ είναι και τυπικά από σήμερα το βράδυ ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο έμπειρος επιθετικός μετά από 4 χρόνια θα ξαναφορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, όντας το πρώτο μεγάλο απόκτημα της Ένωσης μετά την επιστροφή της ομάδας στη Super League.
  • Ο Ιούλιος πλησιάζει μαζί του και η κλήρωση της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 που για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Ρωσία, τη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης. Στην κλήρωση που θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη, στις 25 Ιουλίου, το παρόν τους φυσικά θα δώσουν άπαντες, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και φυσικά ανάμεσά τους και η Εθνική Ελλάδας. Μπορεί η «γαλάζια ομάδα» να έχει απογοητεύσει με τα έως τώρα αποτελέσματά της στα προκριματικά του Ευρω 2016, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα «καταθέσει και τα όπλα»
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου