Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2015

  • Το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.
  • Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα ανακοινωθούν σήμερα, Τετάρτη, τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.
  • «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» είναι το σύνθημα της πρωτοβουλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω του Facebook, οι εμπνευστές της οποίας απευθύνουν πρόσκληση στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν, στις 19:30 το βράδυ της Τετάρτης, στο Σύνταγμα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στους δανειστές της χώρας.
  • Οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι «μία διαδικασία ογκώδους δουλειάς, αλλά και μία διαδικασία στην υπηρεσία του κεφαλαιώδους δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για το ποιοί μας έφεραν ως εδώ και πως, μέσα από ποιες συμβάσεις μιζών και διαπλοκής μέσα από ποιες υπόγειες διαδρομές διαφθοράς και ιδιοτελούς διαχείρισης» επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  • Τη στήριξή του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκφράζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος το το απόγευμα της Τρίτης ζήτησε και συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα.

Κόσμος

  • Η αμερικανική Γερουσία πέρασε την Τρίτη με μεγάλη πλειοψηφία τροπολογία που απαγορεύει τη χρήση βασανιστηρίων σε κρατούμενους της κυβέρνησης, σε μια ψηφοφορία-σταθμό η οποία θέτει σε εφαρμογή προεδρικό διάταγμα το οποίο είχε υπογράψει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2009.
  • Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.  «Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας… προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται» τόνισε.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που ανατράπηκε δύο φορές από τον στρατό όσο ήταν στην προεδρία, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
  • Αντικρουόμενες αναφορές από συνεδρίαση της Φατάχ για το μέλλον της παλαιστιανικής κυβέρνησης: Σύμφωνα με ορισμένους συμμετέχοντες, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς φέρεται να είπε πως η παλαιστινιακή κυβέρνηση πρόκειται να παραιτηθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Άλλοι ωστόσο υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε.
  • Στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των «28» για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, οι υπουργοί δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές γύρω από την πρόταση της Κομισιόν για την κατανομή προσφύγων σε όλη την ΕΕ βάση ποσόστωσης, αλλά μιλούν για πρόοδο και παραπέμπουν τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Πρωταγωνίστρια η Ρώμη που πιέζει για κοινή δράση, με τον ιταλό υπουργό να εμφανίζεται από κοινού με τον Γάλλο και Γερμανό ομόλογό του σε μία επίδειξη ενότητας μετά την πρόσφατη διαμάχη -την ώρα που στο Βεντιμίλια οι μετέωροι μετανάστες απομακρύνονταν από την αστυνομία.

Οικονομία

  • Την ετήσια Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Τετάρτη στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
  • Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθ’ οδόν για το Eurogroup του Λουξεμβούργου, μεταβαίνει το απόγευμα στο Παρίσι όπου θα συναντήσει τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αθλητισμός

  • Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ιταλίας, έστω και σε φιλικό ματς, πήρε η Πορτογαλία με 1-0. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη διάθεσή της τον Κριστιάνο Ρονάλντο (είχε πάρει άδεια), άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι και κατάφερε σε μία αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος να πετύχει το γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση.
  • Στην αποκάλυψη ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου απάντησε αρνητικά σε πρόταση του ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας προχώρησε η ρουμάνικη ιστοσελίδα «Sport.ro». Όπως αναφέρεται, ο Ρουμάνος τεχνικός δέχθηκε πρόταση από τον δικέφαλο του Βορρά, ωστόσο την αρνήθηκε αφού θέλει να παραμείνει στη Ξάνθη.
  • Χωρίς νίκη σε ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε η Ελλάδα, έστω φιλικό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 της Πολωνίας στο Γκντανσκ συμπληρώνοντας έτσι ακριβώς 358 ημέρες από την ημέρα που οι διεθνείς πανηγύρισαν για τελευταία φορά. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 41' με τον Μίλικ. Η ελληνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς και κόντραρε ένα συγκρότημα που έχει πολύ καλή πορεία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως για άλλο ένα παιχνίδι έμεινε μακριά από τις πολλές ευκαιρίες και το γκολ.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου