Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2015

  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να υποστεί ζημιές όχημα τύπου βαν της ΕΡΤ που βρισκόταν στο σημείο για την κάλυψη των εσωκομματικών εκλογών.
  • Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε μετά την εκλογική διαδικασία στο κόμμα  η Φώφη Γεννηματά. Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 202 από τα 311 εκλογικά τμήματα η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 17.035 ψήφους.
  • Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία αποχώρησε, και τους εκπροσώπους των Θεσμών, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος. Η ελληνική αντιπροσωπεία απέδωσε το αδιέξοδο στην επιμονή των δανειστών για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού «αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ». Το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στο Eurogroup της Πέμπτης.
  • Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «το πρωί της Δευτέρας» ζητά το Ποτάμι, μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της. «Η χώρα πρέπει να μείνει όρθια μέσα στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», τόνισε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
  • «Πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό να εγκαταλείψει το στόχο για ανάκτηση των απωλειών και να αρκεστεί στα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, στη λογική του μικρότερου κακού. Σήμερα του λέει να ξεχάσει κι αυτά και να αποδεχτεί την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ως το μικρότερο κακό, σε σύγκριση μ' αυτή των δανειστών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Κόσμος

  • Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πρώτα στο ΑΚΡ και μετά στο αντιπολιτευόμενο CHP θα δώσει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού θα προχωρήσει σε νέες κάλπες. Το κόμμα του Ερντογάν ελπίζει, σε περίπτωση που όντως γίνουν ξανά εκλογές, λιγότερο στις ψήφους που πήγαν στο κουρδικό HDP και περισσότερο σε εκείνες που ενίσχυσαν το εθνικιστικό MHP.
  • Φωτιά παίρνει το μεταναστευτικό στο Ιταλία, με φόντο εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στο Βεντιμίλια στα βορειοδυτικά και προσπαθούν να περάσουν στη Γαλλία: Οι γαλλικές αρχές έχουν μπλοκάρει την είσοδο στους μετανάστες, εκ των οποίων δεκάδες έχουν κατασκηνώσει σε βράχια σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζητώντας να περάσουν. Η Ρώμη καλεί την Ευρώπη να προχωρήσει με το σχέδιο κατανομής, διαμηνύοντας πως έχει «σχέδιο Β» και πως εάν η ΕΕ δεν δείξει αλληλεγγύη, «θα βρει απέναντί της μία διαφορετική Ιταλία».
  • Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, μετά τη διαπίστωση ότι άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, λύκοι, αρκούδες και τίγρεις, το έσκασαν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου τα ζώα εντοπιστούν και μεταφερθούν πίσω στο πάρκο.
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση εξέφρασε προκαταβολικά την οργή της για έκθεση του ΟΗΕ που πρόκειται να δημοσιευτεί για τους θανάτους αμάχων στον περυσινό πόλεμο στη Γάζα, δημοσιεύοντας παράλληλα δική της έκθεση για το ζήτημα. «Όποιος θέλει αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του Ισραήλ ας χασομερήσει διαβάζοντας την έκθεση του ΟΗΕ» ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου.
  • Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται σχέδια για εγκατάσταση βαρύ οπλισμού στις χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης, η οποία εάν τελικά πάρει την έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη τέτοια κίνηση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η εγκατάσταση του οπλισμού, με το βλέμμα στη Ρωσία, απαντά στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει χώρες της περιοχής. Πολωνία και Λιθουανία επιβεβαίωσαν πως διεξάγονται συζητήσεις για την πρόταση.

Οικονομία

  • Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας ζητά από τους ευρωπαίους πιστωτές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με παρέμβαση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρντ, λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες. Από την άλλη τονίζει την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να πάρει αξιόπιστα μέτρα που θα διασφαλίζουν τους αναθεωρημένους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
  • Αθήνα και πιστωτές συνομιλούν για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε στο Reuters πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι συμμετέχουν στις συνομιλίες αυτές. Η ίδια πηγή, πάντως, παραδέχθηκε πως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επωμισθεί μεγαλύτερο χρέος χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους ελάφρυνση. Το απόγευμα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή όλων των θεσμών που εκπροσωπούνται στο BG, ανέφερε πηγή.
  • Μόλις πριν από λίγους μήνες, η πιθανότητα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα έμοιαζε κάτι πολύ μακρινό. Όμως, με την έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη των αναγκών και τη νευρικότητα των καταθετών, η συζήτηση για την επιβολή τέτοιου έκτακτου μέτρου διαδίδεται ταχύτατα, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν την Αθήνα ότι μπορεί σύντομα να αναγκαστεί να το επιβάλλει, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Αθλητισμός

  • Το απόλυτο, αν και δυσκολεύτηκε, διατήρησε η Αγγλία στα προκριματικά του Euro 2016, με το «διπλό» με 3-2 που πήρε στη Σλοβενία. Έτσι παρέμεινε στην κορυφή, με 6 βαθμούς παραπάνω από την Ελβετία που πέρασε με 2-1 από τη Λιθουανία. Για τα «τρία λιοντάρια» ο Γουίλσιρ πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ, ενώ τη νίκη έδωσε στο 86' ο Ρούνει. Ενδιάμεσα για τους Σλοβάκους είχαν σκοράρει οι Νοβάκοβιτς και Πέκνικ. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Εσθονία επικράτησε εύκολα με 2-0 του Σαν Μαρίνο.
  • Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μετά τον αγωνιστικό κατήφορο και τη νέα ήττα από τα Νησιά Φερόε. Μπροστά υπάρχει το φιλικό με την Πολωνία (την Τρίτη στις 21:45) και οι διεθνείς γυμνάστηκαν χωρίς να έχουν όρεξη για πολλά λόγια.
  • Η Ερμιονίδα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ηρακλή Ψαχνών και την Επισκοπή στη Football League 2 (Γ' Eθνική), όπως προέκυψε από την τελευταία αγωνιστική των πλέι-άουτ στον 1ο όμιλο της Football League. Στον 2ο όμιλο, η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε εντός έδρας 1-0 του Αιγινιακού, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι-άουτ του 2ου ομίλου της Football League, και ανανέωσε την παραμονή της στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και για την επόμενη περίοδο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου