Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2015

  • Διπλή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας και τον Ασπρόπυργο σημειώθηκε το Σάββατο μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν σε μοτοπορεία προς τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Στη διάρκεια του πρώτου επεισοδίου, άνδρας αποσπασμένος στη φύλαξη γραφείων της ΧΑ πυροβόλησε στον αέρα. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγούνται την Κυριακή ο ένοπλος και δύο αντιεξουσιαστές. Συγκέντρωση αλληλέγγυων στους αντιεξουσιαστές έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στα δικαστήρια.
  • Γιορτή Υπηρηφάνειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ήταν το σημείο συνάντησης για το μεγάλο συλλαλητήριο προς το Σύνταγμα. Ακολούθησε συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Με τις ομοφοβικές επιθέσεις να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, το σύνθημα του φετινού Athens Pride δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Πάρε θέση».
  • Η οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων, αλλά και οι αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ιδρυμάτων που θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων το Σάββατο. Η σύνοδος, με ομόφωνο ψήφισμά της, επισημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια βρίσκεται σε τραγικό σημείο, καθώς, έως σήμερα, «δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το έτος 2015».
  • Κορυφώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες εν όψει της ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος, την Κυριακή. Η εκλογή θα γίνει από τη βάση, με κάλπες που θα στηθούν ανά τη χώρα. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Στόχος και των τριών υποψηφίων, της Φώφης Γεννηματά, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Ανδρέα Λοβέρδου είναι να εκλογείς να ξεπεράσουν τις 100.000.
  • Κι άλλες ληστείες είχαν στο ενεργητικό τους οι τρεις ένοπλοι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται μέσα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου Ηρακλείου και τραυματίσθηκαν όταν προσπάθησαν να διαφύγουν, πυροβολώντας κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Κόσμος

  • Νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή έπεσε ο δράστης της επίθεσης κατά του αρχηγείου της αστυνομίας του Ντάλας. Ο άνδρας γάζωσε με σφαίρες το αρχηγείο της αστυνομίας του Ντάλας, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, πριν πέσει νεκρός, ενώ είχε τοποθετήσει και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
  • Με προειδοποιητικά πυρά και μάνικες νερού απώθησαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα. Χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί στη συριακή πλευρά της μεθορίου στο συνοριακό πέρασμα του Ακτσάκαλε, σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου.
  • «Ίσως δεν είμαι η νεότερη από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές... αλλά θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ» είπε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον κατά την πρώτη μεγάλη προεκλογικής της ομιλία στη Νέα Υόρκη.
  • Κινέζοι χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press.
  • Πανικός επικρατεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ντάλας έπειτα από πυροβολισμούς, οι οποίοι φέρονται ότι προέρχονταν από βαν παρκαρισμένο έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου βρέθηκε επίσης εκρηκτικός μηχανισμός.

Οικονομία

  • Αρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου οι επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αξιωματούχους. Στόχος της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι να παρουσιάσει νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα, η οποία εφόσον λάβει την έγκριση της Κομισιόν, θα εξεταστεί αναλυτικά την Κυριακή σε συναντήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, καθώς και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Ποιες είναι οι νέες ελληνικές προτάσεις.
  • Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ, κατηγορώντας ευθέως το Ταμείο ότι τορπίλισε συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
  • Την έντονη ενόχλησή του για το γεγονός ότι «στην Ευρώπη υπάρχει μια διαρχία που αποτελείται από τη Γερμανία και την Ιταλία» εξέφρασε ο πρόεδρος των ιταλών βιομηχάνων Σέρτζιο Σκουίντσι. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενο Grexit, σημειώνοντας ότι θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ιταλική οικονομία.

Αθλητισμός

  • Τραγική φιγούρα στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, καθώς ο Ουρουγουανός προπονητής μπορεί μεν να παρέλαβε… χάος από την εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι και την ΕΠΟ, ωστόσο, παραδέχτηκε και ο ίδιος πως όσα έχτισε η γαλανόλευκη τόσα χρόνια, ουσιαστικά χάθηκαν! «Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, χάσαμε την ευκαιρία του 2004 και πλέον πρέπει στην Ομοσπονδία να βρουν έναν προπονητή για να σχεδιάσουν το μέλλον», είπε αρχικά ο 71άχρονος κόουτς, ο οποίος λίγο αργότερα, ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται σε δική του παραίτηση, αλλά προφανώς στην ηλικία του, αφού όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Όχι δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ, δεν έχω πρόβλημα να μείνω, άλλωστε έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015».
  • Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Ουγγαρία, την 6η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016, που την εδραιώνει στην 3η θέση και της δίνει ελπίδες για τη 2η θέση του 6ου ομίλου, όπου βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας, αλλά είναι ουραγός. Οι Μαγιάροι νίκησαν 1-0 τη Φινλανδία μέσα στο Ελσίνκι, με γκολ που σημείωσε ο Στιέμπερ στο 82'. Πλέον η υπόθεση πρόκριση για την εθνική, ακόμα και μέσω των μπαράζ της 3ης θέσης φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη με τη «γαλανόλευκη» να απέχει 8 βαθμούς (με αγώνα λιγότερο) από την 3η Ουγγαρία.
  • Μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική εμφάνιση η Εθνική ανδρών του ποδοσφαίρου έβαλε την «ταφόπλακα» στις απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης που είχαμε στα προκριματικά του Euro 2016. Η ήττα με 2-1 από τα Νησιά Φερόε (σ.σ. σημαίνει τα νησιά των προβάτων, καθώς ο επίσημος πληθυσμός είναι 48.724 κάτοικοι και περίπου 70.000 «ζωντανά»), ήταν η δεύτερη σε αυτή τη σειρά των αγώνων και ήρθε από τα γκολ που σημείωσαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Η Εθνική όχι απλά παρέμεινε ουραγός στον 6ο όμιλο, αλλά μετά από τα αποτελέσματα του Σαββάτου, πλέον απέχει 9 βαθμούς από την 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο μεγαλύτερος προβληματισμός πηγάζει από την τραγική εικόνα που δεν μοιάζει να αλλάζει ούτε επί Σέρχιο Μαρκαριάν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου