Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2015

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που έχει πάρει διαστάσεις και προχωρά σε δύο μέτωπα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στη χωματερή των Γαργαλιάνων, αλλά λόγω των ανέμων επεκτάθηκε και καίει δασική έκταση με πουρνάρια. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.
  • Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στη συμπλοκή συμμετείχαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μέλη της ΧΑ. Δεν έγιναν προσαγωγές από την Αστυνομία.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτη Ηλία Βιλίων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα, καθώς και εναέρια μέσα. Δεν σπειλούνται σπίτια. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.
  • Πανικός επικράτησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Αχαρνών. Υπάλληλος αποσπασμένος στη φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής, πυροβόλησε στον αέρα, όταν είδε να κινούνται εναντίον του άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.
  • Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με τα όσα είπε στη σύσκεψη στο Μαξίμου στους συνεργάτες του, σύμφωνα με πηγές. Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Κόσμος

  • Κινέζοι χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press.
  • Πανικός επικρατεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ντάλας έπειτα από πυροβολισμούς, οι οποίοι φέρονται ότι προέρχονταν από βαν παρκαρισμένο έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου βρέθηκε επίσης εκρηκτικός μηχανισμός.
  • Η Νέα Διώρυγα του Σουέζ, που εκτείνεται κατά μήκος της υφιστάμενης υδάτινης οδού που υπάρχει εδώ και 145 χρόνια, θα ανοίξει στις 6 Αυγούστου στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού της διώρυγας.
  • Εξι ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 14 ακόμη τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία, παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και τέσσερις μήνες.
  • Συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών είχαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, στην εναρκτήρια τελετή των οποίων παρέστησαν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών βρέθηκαν κυρίως θέματα ενέργειας και η Συρία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οικονομία

  • Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από αξιωματούχους να καταστρώσουν σχέδιο για ένα σύστημα αναδιάρθρωσης του χρέους, ώστε να παραμείνει στο ευρώ μια χώρα (Ελλάδα) που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τις οφειλές της.
  • Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Γ.Δραγασάκη, Ν.Παππά, Ευκλ.Τσακαλώτο και Γ.Χουλιαράκη προκειμένου να παρουσιάσει το απόγευμα νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα. Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του Γιούνκερ, ενώ θα είναι παρόντες εκπρόσωποι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
  • Την άποψη ότι κανένας λογικός πολιτικός στην Ευρώπη δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο BBC. Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός αναφέρει: «Ελπίζω οι ευρωπαίοι να μπλοφάρουν με τις παρούσες προτάσεις τους».

Αθλητισμός

  • Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της τιμωρημένης Κροατίας με την Ιταλία για τα προκριματικά του EURO 2016. Οι τηλεθεατές διαπίστωσαν την ύπαρξη μία ζωγραφισμένης σβάστικας στην άκρη του αγωνιστικού χώρου.
  • Συνεχίζεται η προκριματική φάση του EURO 2016 με τις αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική. Η εθνική Ελλάδας, η οποία είναι ουραγός στον 6ο όμιλο, αντιμετωπίζει το Σάββατο (21:45, EΡΤ1, OTEsport1) στο Τόρσαβν τα Νησιά Φαρόε και θέλει μόνο τη νίκη, την πρώτη στη διοργάνωση, προκειμένου να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της κατάταξης...
  • Ο Μιχάλης Γρηγορίου θα είναι εκτός απρόοπτου ο νέος προπονητής του Ατρόμητου. Ο νεαρός τεχνικός παραιτήθηκε από τον πάγκο της Κέρκυρας, με την οποία είχε ανανεώσει πρόσφατα τη συνεργασία του, καθώς δέχτηκε πρόταση από την ΠΑΕ του Περιστερίου, την οποία και αποδέχτηκε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου