Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 3015

  • Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσει στις 6:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Σχεδιάζει, μάλιστα, νέα πανεργατική κινητοποίηση μέσα στις επόμενες ημέρες στο Σύνταγμα.
  • Έντονη ανησυχία για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνστ, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις ενός Grexit στην αμερικανική οικονομία.
  • Εφικτό σενάριο αλλά βλαπτικό για τη χώρα έκρινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πιθανότητα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος, ενώ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση εξέφρασε την ελπίδα ότι «βρισκόμαστε κοντά», εγείροντας όμως αμφιβολίες για την δυνατότητα του πρωθυπουργού να φέρει σε πέρας το εσωτερικό της μέτωπο. Προσωπικά δήλωσε ότι αποχωρεί «βαθιά πικραμένος» από το ΠΑΣΟΚ.
  • Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών από στελέχη του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου και κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε». Κινητοποιήσεις το απόγευμα σε όλη τη χώρα.
  • Ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαπιστώνουν και πάλι οι γερμανικές εφημερίδες, σημειώνοντας τη διάσταση απόψεων αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

Κόσμος

  • Αναζωπυρώθηκε την Τετάρτη η ένταση στις σχέσεις Αργεντινής-Βρετανίας με αφορμή και πάλι τα νησιά Φώκλαντς. Είναι «σχεδόν αγενής» είπε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες σχολιάζοντας αναφορές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
  • Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, και του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα.
  • Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 μετανάστες από την Αφρική, έδεσε την Τετάρτη συμβολικά μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ήταν μια πρωτοβουλία οργανώσεων που καταγγέλλουν την «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.
  • Κάλεσμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει ειλικρινή και μεγάλη προσπάθεια για την ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στη διάρκεια της συνάντησής τους στην Αγία Έδρα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας συμφώνησε στην ανάγκη δημιουργίας κλίματος διαλόγου στην Ουκρανία, αλλά και εφαρμογής της Συμφωνίας του Μινσκ.
  • Ανοικτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας σχετικά με το τι πρόκειται νσ συμβεί μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας για το κόμμα του: από κυβέρνηση συνασπισμού μέχρι και νέες εκλογές. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκαθάρισε ότι ο Ερντογάν δεν αναμειγνύεται στις εξελίξεις.

Οικονομία

  • Η πρόοδος στην κατασκευή του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου (SGC) που θα συνδέει ενεργειακά τη Βουλγαρία με την Ελλάδα, αλλά και οι άλλες βαλκανικές χώρες κυριάρχησε την ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και του ειδικού συντονιστή για την ενέργεια του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, Άμος Χόχσταϊν.
  • Η Ελλάδα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες σε ό,τι αφορά στη λίστα των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.
  • Η καταβολή των αυξήσεων στις συντάξεις, που το άθροισμά τους -κύρια και επικουρική- ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ, θα γίνει σταδιακά, δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανιάς. Σχολιάζοντας την απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε πως η απόφαση θα ισχύσει από τις 9 Ιουνίου, ωστόσο, η καταβολή των αυξήσεων θα γίνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Αθλητισμός

  • Το τυπικό σκέλος ενός... προαναγγελθέντος διαζυγίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Βιτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός που ολοκλήρωσε τη χρονιά διαδεχόμενος τον Μίτσελ και κατέκτησε το νταμπλ με τους Πειραιώτες, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Φενέρμπαχτσε. Ενδεικτικό του άσχημου τρόπου με τον οποίο ολοκληρώθηκε η μεταξύ τους συνεργασία, είναι το γεγονός ότι στη λιτή ανακοίνωση δεν υπάρχουν ούτε καν οι λέξεις «ευχαριστούμε» ή «καλή επιτυχία».
  • Με ήττα αποχαιρέτησε η ΑΕΚ τις «μικρές» κατηγορίες. Στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 1-0 της Ενωσης με γκολ που πέτυχε ο Διαμαντόπουλος στο 49'. Η ΑΕΚ είχε εξασφαλίσει την άνοδο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Football League (Β' Εθνική) και από την άλλη πλευρά η ομάδα του Βόλου αναζητούσε μια νίκη γοήτρου. Ο Ηρακλής... πέρασε από το Αλκαζάρ, όπου κέρδισε με 0-2 την ΑΕΛ, ολοκλήρωσε τη σεζόν με νίκη και επιστρέφει πανηγυρικά στη Σούπερ Λιγκ. Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή και έκλεισε με θετικό πρόσημο τη σεζόν.
  • Στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επικύρωσε τα Πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας με θέμα «Προσφυγή της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας στα πολιτικά δικαστήρια/αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», που αφορούσαν στην ανάκληση της ιδιότητας μέλους της προαναφερόμενης Ένωσης. Ακόμη, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Χριστόφορου Ζωγράφου από την ΚΕΔ, ενώ εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό Γηπέδων, Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων, στον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, στον Πειθαρχικό Κώδικα Ε.Π.Ο., στο Σύστημα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου-Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου