Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Τσίπρα: Στο επίκεντρο της συζήτησης ο νέος ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου

Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως έγινε γνωστό από το ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από  τα ενεργειακά θέματα και ιδιαίτερα για  τον νέο αγωγό φυσικού αερίου  που θα φτάνει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας  και θα κατευθύνεται προς την Κεντρική Ευρώπη, όπως επίσης και η  συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τον ερχόμενο Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, στην  ανακοίνωση του ελληνικού πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι  «συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η επικείμενη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου 2015», και παράλληλα σημειώνεται ότι   «επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας».
Επιπλέον την  ίδια ανακοίνωση σημειώνεται  ότι ο κ. Τσίπρας «επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα»
«Ο Ρώσος Πρόεδρος - όπως αναφέρεται-  εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.»
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα είχαν τεθεί επί τάπητος τα ενεργειακά θέματα και ειδικότερα : ο αγωγός turkish stream, οι εμπορικές σχέσεις, τα σχέδια επενδύσεων και το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα.
Η Πρόεδρος της Βουλής στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης
Αναφορικά με την ελληνική παρουσία στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Μόσχα για την 70η επέτειο της Ημέρας της Νίκης, από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ερωτηθείς σχετικά από την RBTH, επιβεβαίωσε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της Βουλής  των Ελλήνων, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Διευκρίνισε παράλληλα, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, δεν θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να παραστεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, όπου μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει  συμμετοχή 27 πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου