Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: Είχα πει στον Παπανδρέου να κάνει το δημοψήφισμα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ FAZ

Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015

Το 2011 «είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Σόιμπλε: Είχα πει στον Παπανδρέου να κάνει το δημοψήφισμα
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτήθηκε σχετικά με την στάση που είχε τηρήσει το Βερολίνο έναντι της «βόμβας Παπανδρέου» και είπε ότι είχε ταχθεί υπέρ της επιλογής του τότε Ελληνα πρωθυπουργού.
«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τσίπρας είπε, εάν πρέπει να κάνω το αντίθετο από αυτά που υποσχέθηκα προεκλογικά, τότε πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα», δήλωσε στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine για να ερωτηθεί: «πριν τέσσερα χρόνια λέγατε στους Έλληνες το αντίθετο. Τώρα όχι πια;».
«Λάθος», απάντησε ο κ.Σόιμπλε. «Τότε είχα συμβουλέψει πολύ τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Αλλά αυτό δεν έγινε. Μάλιστα ο Παπανδρέου έχασε το αξίωμά του. Στο τέλος, ήταν και είναι κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού λαού ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει. Όμως τώρα υπάρχουν και κυριαρχικές αποφάσεις άλλων λαών από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα. Πρέπει όμως να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν...».
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε επίσης στην απειλή μίας «ξαφνικής χρεοκοπίας» της Ελλάδας και αναφέρθηκε στην διεθνή εμπειρία, αν και δεν προχώρησε σε λεπτομερέστερες προβλέψεις ως προς τον πιθανό χρόνο μίας τέτοιας εξέλιξης. «η εμπειρία σε άλλα κράτη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην αδυναμία πληρωμής», όπως είπε.
Εξάλλου, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός», σε ερώτηση για το αν και πόσο είναι προετοιμασμένη η γερμανική κυβέρνηση για μία τέτοια εξέλιξη.
Η Γερμανία, κατά τον κ.Σόιμπλε, παραμένει ταγμένη στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αλλά στο πλαίσιο κάποιων λογικών προϋποθέσεων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουν Ελλάδα και δανειστές σε τελική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση εάν εάν η Ελλάδα θα είναι το φθινόπωρο μέλος της Ευρωζώνης, αρκέστηκε να πει ότι «Το ελπίζω. Η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».
Τέλος, σχολιάζοντας την μεγάλη αλλαγή του κλίματος και της κάλυψης των ΜΜΕ για τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι «τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».
Χ.Κ., πληροφορίες από Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου