Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πολεμικό κλίμα στα Σκόπια: Διαδηλώσεις «μέχρι να πέσει ο Γκρούεφσκι»

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που θα πραγματοποιήσει η αντιπολίτευση, την Κυριακή, στα Σκόπια, αναφέρθηκε σήμερα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ., ο οποίος εκτίμησε ότι θα είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει στη χώρα.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Παράλληλα, ο κ.Ζάεβ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι δημιουργεί εμπόδια για να περιορίσει τη μαζικότητα της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.
«Έχουμε δυσκολίες να μισθώσουμε λεωφορεία, επειδή το VMRO-DPMNE (σ.σ. το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι) προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια, ασκώντας πιέσεις σε ιδιοκτήτες λεωφορείων ώστε να μη μισθώσουν τα οχήματά τους για την μεταφορά του κόσμου στα Σκόπια. Αλλά ο κόσμος θα έρθει, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετακινηθεί με φορτηγά, τρακτέρ ή μπουλντόζες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του SDSM.
Ακόμη ενημέρωσε πως θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης για την αποφυγή επεισοδίων και κάλεσε η διαδήλωση να είναι ειρηνική.
Ανέφερε δε πως πάνω από 4.500 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, θα διανυκτερεύσουν στο χώρο όπου θα καταλήξει η διαδήλωση, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια.
«Θα μείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι» είπε ο κ. Ζάεβ.
Μεγάλη συγκέντρωση, το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, στα Σκόπια, για την υποστήριξη της κυβέρνησης, θα πραγματοποιήσει το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο Ζόραν Ζάεβ, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση αυτή που ανήγγειλε το VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι «οι αντιδιαδηλώσεις είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων» και πρόσθεσε πως κάθε φορά που ο Γκρούεφσκι θέλει να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την διεφθαρμένη διακυβέρνησή του, καταφεύγει σε αντιδιαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου