Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αμερικανική παρέμβαση: Ευθύνη της Ελλάδας και των πιστωτών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες

Αμερικανική παρέμβαση: Ευθύνη της Ελλάδας και των πιστωτών να ξεπεράσουν τις δυσκολίεςΠέμπτη, 14 Μαΐου, 2015
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
«Τελικά, θα είναι ευθύνη της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της να ξεπεράσουν τις δυσκολίες»., δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ στο Newsmax, επιβεβαιώνοντας πως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες «σχετικά τακτικά» για το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους.
Η ερώτηση του Newsmax για το πόσο στενά εμπλέκεται η αμερικανική κυβέρνηση στο θέμα της Ελλάδας έγινε την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση Τσίπρα πλήρωσε τη δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα.
Δεδομένης της ασφυκτικής κρίσης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το Newsmax ρώτησε εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Α. Τσίπρα.
«Ο πρόεδρος όχι», απάντησε ο Earnest. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Jack Lew εμπλέκεται σε συζητήσεις με τους ομολόγους του αλλά και κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες με κάποια συχνότητα. Αυτός είναι ο τρόπος που οι ΗΠΑ διευκόλυναν και προηγούμενους γύρους οικονομικών δυσκολιών».
Ο Earnest πρόσθεσε πως μεταξύ των ηγετών που έχουν έρθει σε επαφή με τον Lew είναι και ο ίδιος ο Τσίπρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε πως «γνωρίζουμε προφανώς τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που έχει η ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης». Ο ίδιος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση αισθάνεται πως είναι στο χέρι της Ελλάδας και των πιστωτών της να επιλύσουν μεταξύ τους το πρόβλημα με το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου