Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Αλ. Τσίπρας αντιμέτωπος με ανοικτά μέτωπα

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΖΩΗ - ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ
«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Αλ. Τσίπρας αντιμέτωπος με ανοικτά μέτωπαΠέμπτη, 21 Μαΐου, 2015
Αντιμέτωπος με μια Λερναία Υδρα στο εσωκομματικό πεδίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος δίνει στη Ρίγα μάχη για πολιτική λύση στο θέμα της οικονομίας, αφήνοντας πίσω του έναν ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει με καζάνι που βράζει.
Δεν είναι μόνο οι συνιστώσες και μεμονωμένα στελέχη που ζητούν εδώ και τώρα ρήξη με τους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή. Είναι και οι περιπτώσεις του Γ. Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου που τα τελευταία 24ωρα ήρθαν ξανά στο προσκήνιο προκαλώντας σοβαρό πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια τόσο για όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στο περιοδικό των ΝΥΤ και ειδικά για την καταγραφή της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα όσο και για το επεισόδιο της Προέδρου της Βουλής με τον αστυνομικό διευθυντή.
Στην περίπτωση της κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα, τα επεισόδια αυξάνονται και από το Μαξίμου αφήνουν να διαρρεύσει μια ενόχληση για την προσωπική στρατηγική και τις κινήσεις που ακολουθεί, χωρίς μάλιστα να ερωτάται το κόμμα και παρ’ ότι το εκθέτει πολλές φορές ανεπανόρθωτα.
«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Αλ. Τσίπρας αντιμέτωπος με ανοικτά μέτωπαΤο επεισόδιο στο πρατήριο στην Εύβοια είχε προκαλέσει ζημιά στην εικόνα της Προέδρου αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση ενώ τα απανωτά επεισόδια της κ. Κωνσταντοπούλου στη Βουλή με βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν προκαλέσει εκνευρισμό.
Οι πληροφορίες, που διαψεύστηκαν πάντως από την ίδια, κάνουν λόγο για εκνευρισμό του ίδιου του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε έντονο διάλογο με την Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης, φημολογείται ότι υπήρξε έντονη ενόχληση και του Ν. Παππά σχετικά με την άρνηση της κ. Κωνσταντοπούλου να γίνει νωρίτερα το πρωί η συνεδρίαση για την ΕΡΤ και την ακρόαση των κ. Τσακνή και Ταγματάρχη, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, προκειμένου να προλάβει να παραστεί σε αυτή πριν αναχωρήσει αργότερα με τον πρωθυπουργό για τη Ρίγα, όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής.
Η κ. Κωνσταντοπούλου του απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, με τον κ. Παππά να της απαντά «Εγώ θα στείλω επιστολή και κάνε ό,τι θες» και τελικά υπέβαλε αίτημα να αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, το οποίο εγκρίθηκε.
Το επεισόδιο με τον αστυνομικό και η έκταση που πήρε, με την έντονη ενόχληση και της ηγεσίας της Αστυνομίας, έφερε νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου καθώς θεωρούν πλέον ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει δική της στρατηγική και είναι ανεξέλεγκτη. Συνδύαζαν το χθεσινό επεισόδιο με την «εισβολή» αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής ενώ ήρθε σε συνέχεια του «επεισοδίου» με τον Γ. Δραγασάκη και της άρνηση της Προέδρου να δώσει τα αποθεματικά του Κοινοβουλίου στην ΤτΕ αν και της ζητήθηκε. Τότε φέρεται να είπε ότι η Βουλή δεν είναι ΔΕΚΟ για να δίνει τα αποθεματικά της.
«Δεν ήταν αυτή η ατμόσφαιρα που περιγράφεται» τόνιζαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις πληροφορίες για όσα διημείφθησαν μεταξύ του πρωθυπουργού και της ΠτΔ και διέψευδαν ότι υπάρχει ενόχληση Τσίπρα για την κ. Κωνσταντοπούλου. Στο ίδιο κλίμα και η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε σύμφωνα με συνεργάτες της «δεν έχουν βάση αυτές οι πληροφορίες».
Ο Βαρουφάκης
Το άλλο πρόσωπο που συνεχίζει να «πονοκεφαλιάζει» τον πρωθυπουργό είναι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος προκάλεσε πολύ αρνητικά σχόλια με τις δηλώσεις του για την μαγνητοσκόπηση του Eurogroup της Ρίγας αλλά και για μια σειρά από θέματα που έχουν κλονίσει τη σχέση του με το Μαξίμου. Οι απανωτές συνεντεύξεις του, το φιάσκο με τον ΦΠΑ και η παντελής έλλειψη συνεννόησης με τους δανειστές φαίνεται ότι έχουν διαρρήξει τις σχέσεις του κ. Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό.
Αν και ο υπουργός Οικονομικών έχει υποβαθμιστεί στο θέμα των διαπραγματεύσεων εντούτοις φαίνεται ότι ακολουθεί προσωπική ατζέντα ή σκέφτεται μια… ηρωϊκή έξοδο από την κυβέρνηση καθώς βλέπει και ο ίδιος ότι έχει βαρύνει το κλίμα.
Ο πρωθυπουργός, εν μέσω της πιο κρίσιμης περιόδου στις διαπραγματεύσεις καλείται να βρει λύσεις με τον κ. Βαρουφάκη και την κ. Κωνσταντοπούλου αλλά και να ηρεμήσει τα πνεύματα στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία καθώς οι διαφωνούντες πληθαίνουν και μιλούν πλέον ανοικτά για τα λάθη της κυβέρνησης.
Αλλωστε, η εκδήλωση προχθές στην ΕΣΗΕΑ με κορυφαία στελέχη (Μηλιός, Νταβανέλος, Παπαδόγιαννη), βουλευτές και τον Δ. Στρατούλη, με κύριο θέμα τη ρήξη με τους δανειστές και η συγκέντρωση υπογραφών για στάση πληρωμών, έφερε μεγάλο εκνευρισμό. Ειδικά σε μια στιγμή που επιχειρείται να βρεθεί μια ενιαία συμφωνία και να περάσει από τη Βουλή το ταχύτερο δυνατό.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου