Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον Πάπα

Αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον Πάπα

Τις ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου πήρε το Παλαιστινιακό Κράτος.

Εν όψει της σημερινής συνάντησής του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στο Βατικανό ο Ποντίφικας αναγνώρισε επίσημα το κράτος μέσω μιας νέας συνθήκης για τα δικαιώματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα παλαιστινιακά εδάφη. «Συμβολική κίνηση» που θα θεωρηθεί ένα σημαντικό βήμα για τις διεκδικήσεις του παλαιστινιακού λαού, χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τη συνθήκη, η οποία θα υπογραφεί στο «εγγύς μέλλον», και χαιρέτισε την αναγνώριση του κράτους από τον ΟΗΕ το 2012.
«Το βλέπουμε ως μια πολύ θετική εξέλιξη σε ηθικό, πολιτικό, ανθρωπιστικό και νομικό επίπεδο και μας ετοιμάζει για μια νέα εποχή, στην οποία η Παλαιστίνη θα είναι για όλο τον κόσμο ένα κράτος», δήλωσε Παλαιστίνια αξιωματούχος, ωστόσο η κίνηση προκαλεί ανησυχία στο Ισραήλ. «Δεν προάγει την ειρηνευτική διαδικασία και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
Το Ισραήλ θα μελετήσει τη συνθήκη και θα εξετάσει κατάλληλα τα επόμενα βήματά του», ανέφερε αξιωματούχος του Ισραηλινού ΥΠΕΞ. Σημειώνεται ότι στις περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ υπάρχουν πολλοί ιεροί χώροι των χριστιανών, ορθοδόξων και καθολικών.
ο Βατικανό, το οποίο υπό τον Φραγκίσκο είναι ιδιαίτερα δραστήριο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δεν είναι από τα λίγα κράτη που έχουν αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος: μέχρι στιγμής 135 μέλη του ΟΗΕ το αναγνωρίζουν (το 70% του συνόλου).
Ομως η διπλωματία βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινίους έχουν διακοπεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποσχόταν -παραμονή της επανεκλογής του τον Μάρτιο- ότι δεν θα υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος επί των ημερών του.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου