Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ενόπλων Αλβανών στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωϊ. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται συνεχώς, ενώ μερικά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι ισχυρές δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα εισέβαλαν στην αλβανόφωνη περιοχή του Κουμάνοβο για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», η οποία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας εισήλθε στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα» με σκοπό να επιτεθεί σε κρατικούς θεσμούς.Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε από ποια «γειτονική χώρα» εισήλθαν στην ΠΓΔΜ οι ένοπλοι, εικάζεται ωστόσο ότι αυτοί είναι Αλβανοί που εισήλθαν από το Κόσοβο.
Από τις ένοπλες συρράξεις σήμερα στο Κουμάνοβο τραυματίσθηκαν πάνω από 20 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Σκοπίων και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν.
Αδιευκρίνιστος παραμένει για την ώρα ο αριθμός των θυμάτων από την μεριά των ενόπλων Αλβανών καθώς και κατοίκων της συνοικίας στο Κουμάνοβο από διασταύρωση πυρών μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων Αλβανών.
Την ίδια στιγμή, μέρος των κατοίκων εγκαταλείπει τη συνοικία, πεζή ή με οχήματα της αστυνομίας.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου