Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σκόπια: Μένονται οι φονικές μάχες - Τρεις νεκροί αστυνομικοί

Μαΐου, 2015

Σκόπια: Μένονται οι φονικές μάχες - Τρεις νεκροί αστυνομικοί
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ενόπλων Αλβανών στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωϊ. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται συνεχώς, ενώ μερικά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Σκόπια: Μένονται οι φονικές μάχες - Τρεις νεκροί αστυνομικοί Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή της ΠΓΔΜ, περίπου 30 ένοπλοι Αλβανοί παραδόθηκαν στην αστυνομία, μετά από μάχες που διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες.
Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι ισχυρές δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα εισέβαλαν στην αλβανόφωνη περιοχή του Κουμάνοβο για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», η οποία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας εισήλθε στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα» με σκοπό να επιτεθεί σε κρατικούς θεσμούς.Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε από ποια «γειτονική χώρα» εισήλθαν στην ΠΓΔΜ οι ένοπλοι, εικάζεται ωστόσο ότι αυτοί είναι Αλβανοί που εισήλθαν από το Κόσοβο.
Από τις ένοπλες συρράξεις σήμερα στο Κουμάνοβο τραυματίσθηκαν πάνω από 20 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Σκοπίων και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν.
Αδιευκρίνιστος παραμένει για την ώρα ο αριθμός των θυμάτων από την μεριά των ενόπλων Αλβανών καθώς και κατοίκων της συνοικίας στο Κουμάνοβο από διασταύρωση πυρών μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων Αλβανών.
Τα επεισόδια στο Κουμάνοβο είναι τα σοβαρότερα στην ΠΓΔΜ από την λήξη των ενόπλων συγκρούσεων μεταξύ Αλβανών ανταρτών του UCK και κυβερνητικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ το 2001, οι οποίες είχαν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης.
Την ίδια στιγμή, μέρος των κατοίκων εγκαταλείπει τη συνοικία, πεζή ή με οχήματα της αστυνομίας.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου