Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μεγάλη αύξηση επιβατών και νέων πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πριν ακόμη από την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, οι ρυθμοί αύξησης της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» κινούνται πέριξ του 20%.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Περισσότερες από 140 συχνότητες σε νέα δρομολόγια, 189 επιπλέον συχνότητες σε υφιστάμενα και δέκα νέοι προορισμοί συνθέτουν την εικόνα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το φετινό καλοκαίρι. Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, που παρατηρήθηκε το 2014, συνεχίζεται με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς, καθώς φέτος οι συχνότητες εμφανίζουν αύξηση 16% σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, πριν ακόμη από την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, οι ρυθμοί αύξησης της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» κινούνται πέριξ του 20%, ενισχύοντας την ήδη εντυπωσιακή εικόνα του 2014.
Στην πλειονότητά τους οι νέοι προορισμοί αποτελούν πρωτοβουλία της Aegean Airlines, η οποία θα εκτελεί το φετινό καλοκαίρι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μπορντό, Πίζα, Ριάντ, Ταλίν, Τουλούζη, Σάρμ ελ Σέιχ και Πρέβεζα (3 εβδομαδιαίες). Την ίδια στιγμή, αυξάνει τον αριθμό των εβδομαδιαίων συχνοτήτων σε 24 δρομολόγια εξωτερικού και έξι δρομολόγια εσωτερικού. Οι επιβάτες της Aegean Airlines έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από το δίκτυο της εταιρείας και προορισμούς όπως το Ντουμπρόβνικ, το Ελσίνκι, την Αλεξάνδρεια, τη Μάλτα, το Ερεβάν, την Πάφο, το Οσλο και το Κάιρο.
Η Volotea εξυπηρετεί άλλους τρεις νέους προορισμούς (Μπάρι, Παλέρμο και Πίζα, από δύο εβδομαδιαίες πτήσεις αντιστοίχως) και η Ryanair εξυπηρετεί τρεις φορές την εβδομάδα την Μπρατισλάβα. Η ισπανική Volotea συνεχίζει να εξυπηρετεί επίσης τη Βενετία (3 πτήσεις/εβδομάδα) και τη Σαντορίνη. Η Ryanair από την πλευρά της πετάει καθημερινά προς Βαρσοβία, Βουδαπέστη 4 φορές την εβδομάδα, Σαντορίνη 2 καθημερινές πτήσεις, Βρυξέλλες καθημερινά και Ρώμη 2 φορές την ημέρα. Παράλληλα αυξάνει την παρουσία της στο Λονδίνο, προσθέτοντας μία επιπλέον καθημερινή πτήση, στο Μιλάνο (3 εβδομαδιαίες συχνότητες), στην Πάφο (μία επιπλέον καθημερινή πτήση), στη Θεσσαλονίκη (μία επιπλέον πτήση την ημέρα) και στα Χανιά με μία ακόμη ημερήσια πτήση.
Οι εταιρείες που διατηρούν την παρουσία τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι η EasyJet με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Νάπολη και η Germanwings με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Βέβαια όσον αφορά την Germanwings, είναι η τελευταία φορά που θα εξυπηρετεί επιβάτες, καθώς από το ερχόμενο φθινόπωρο θα πετάει με τα φτερά της Eurowings. Πρόκειται για την άλλη χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, η οποία αποφάσισε να εξαλείψει από τον αεροπορικό χάρτη την Germanwings, που συνδέθηκε με το τραγικό δυστύχημα στις Αλπεις τον Μάρτιο.
Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προσφέρουν οι Τσεχικές Αερογραμμές προς την Πράγα, ενώ στην Ντόχα πετάει η Qatar Airways. Εξι πτήσεις την εβδομάδα εκτελεί η Niki προς τη Βιέννη, μία πτήση την ημέρα η Blue Air και δύο εβδομαδιαίες η Finnair προς Ελσίνκι. Η Ellinair εκτελεί μία πτήση την εβδομάδα προς Κίεβο και δύο προς Μόσχα. Τη δραστηριότητά της στο υπερατλαντικό δίκτυο ξεκινάει η Skygreece με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Νέα Υόρκη, μία προς Τορόντο και Μόντρεαλ, με βασικό κοινό την Ομογένεια.
Αερομεταφορείς που ήδη δραστηριοποιούνται από τον ΔΑΑ πρόκειται να ενισχύσουν τις συχνότητες σε υφιστάμενα δρομολόγια. Αναλυτικά, η EasyJet αυξάνει τις συχνότητες προς Αμβούργο, Μάντσεστερ και Γκάτγουικ, ενώ η Ukraine International Airlines προς Κίεβο. Συχνότερα δρομολόγια θα προσφέρει η Iberia προς Μαδρίτη, η Air Canada Rouge προς Τορόντο και Μόντρεαλ και η Delta Airlines προς Νέα Υόρκη.
Ενισχύεται η παρουσία της Vueling στη γραμμή της Ρώμης (Φιουμιτσίνο), της Austrian στη Βιέννη, της Singapore στη Σιγκαπούρη και της Emirates στο Ντουμπάι.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου