Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κατέφθασε ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Αιγιώτης Αλεξάντερ Πέιν - Που πήγε βόλτα, ποιούς συνάντησε

Εδώ και λίγες ώρες ο Αιγιώτης, βραβευμένος με δύο Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν, βρίσκεται στην Αιγιάλεια και αναμένει την εκδήλωση που έχει διοργανωθεί για απόψε προς τιμήν του. 

img_3519.jpg
Είναι ευγενέστατος, χαμογελαστός, πολύ σεμνός και τζέντλεμαν με τις κυρίες, όπως γράφει η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου στο filodimos.gr.
Λατρεύει τη μητέρα του Πέγκυ (μια πραγματική ελληνίδα αρχόντισσα) και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει. Είναι γνήσιος Έλληνας και περήφανος για την καταγωγή του. Είναι ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ, αιγιώτης στην καταγωγή Αλέξανδρος Πέιν που από χτες φιλοξενείται στο Αίγιο και κάνει παρέα με τα αγαπημένα του ξαδέρφια, τα οποία πάντα συναντά στα ταξίδια του στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα και γι'αυτό και παραμένει απλός, ίσως και λίγο ...έκπληκτος από το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει η επίσκεψή του στη γενέτειρα του παππού του, από ΜΜΕ όλης της χώρας.
"Είμαι ένας άνθρωπος όπως εσείς και απλά έρχομαι να επισκεφθώ την οικογένειά μου. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας γνωρίζω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη σας και την τιμή που μου κάνετε" ήταν οι πρώτες του κουβέντες στο δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, όταν τους συνάντησε έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου το μεσημέρι της Παρασκευής.
Μαζί ξεναγήθηκαν στα σπουδαία εκθέματα του Μουσείου (που εντυπωσίασαν τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα του) και μαζί γευμάτισαν στο μαγειρείο "Παλιά Αγορά" της Ελένης Τσαγρή, ακριβώς απέναντι. Ο Αλέξανδρος δοκίμασε κατσικάκι με αγκινάρες, κολοκυθοκορφάδες, μουσακά και ντολμαδάκια γιαλαντζή και σε όλη τη διάρκεια του γεύματος ήταν πολύ ευδιάθετος, με χιούμορ και δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με θαυμαστές του που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.
Το filodimos.gr συναντήθηκε στο Παναγιωτοπουλέικο με τον Αλέξανδρο Πέιν και τη μητέρα του Πέγκυ, που επέμενε να της μιλάμε στα ελληνικά. Μαζί ήταν και τα ξαδέρφια του που τον φιλοξενούν στο Αίγιο και που έχουν αναλάβει το ρόλο ξεναγού στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως να δίνονται λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Ήταν μια επίσκεψη στο πιο όμορφο νεοκλασσικό κτίριο της πόλης που εντυπωσίασε τον Αλέξανδρο, ο οποίος δεν σταματούσε να σχολιάζει το πόσο υπέροχο είναι το κτίριο και να τραβάει φωτογραφίες με τη μηχανή του αλλά και να ρωτάει πληροφορίες για την ιστορία του αρχοντικού, από το 1860 που χτίστηκε μέχρι σήμερα.
img_3536a.jpgΤον ρωτήσαμε πόσο συχνά έρχεται στο Αίγιο. "Τελευταία ήρθα το 2013 για 2-3 μέρες αλλά μην τρομάξετε με τη χρονολογία που θα σας πω...η πρώτη φορά ήταν το 1966. Πάρα πολύ παλιά δηλαδή!" απάντησε χαριτολογώντας. Οι υποχρεώσεις του τα τελευταία χρόνια δεν του επιτρέπουν φυσικά να έρχεται όσο συχνά θα ήθελε, πάντως στο Αίγιο έχει έρθει τουλάχιστον 4-5 φορές, όπως μας είπε. Μας μίλησε για τα σχέδιά του να γυρίσει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά και για την επιθυμία του να γυρίσει μια ταινία στη χώρα μας. Προσπαθήσαμε να μάθουμε και τη γνώμη του για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αλλά ο ίδιος απέφυγε να μιλήσει πολιτικά. "Θα ήταν εξάλλου γελοίο να σχολιάσω τα οικονομικά της χώρας όταν δεν γνωρίζω καθόλου οικονομικά" είπε χαμογελώντας.
Μετά την ξενάγησή του στο αρχοντικό, έφυγε μαζί με τη μητέρα του και τους συγγενείς του για λίγη ξεκούραση, ώστε να επιστρέψει το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου και αργότερα στην εκδήλωση προς τιμήν του, που διοργανώνουν ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Απόλλωνα".

Πηγή: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου