Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Την τελική εισήγηση του προϊσταμένου του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροσαρμογής των προστίμων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Η νέα κυβέρνηση νομοθετεί και διαπραγματεύεται «σε ναρκοθετημένο έδαφος» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Εconomist. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, τόνισε ότι η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να κλείσει και απαρίθμησε τις τέσσερις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. «Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό ότι θα δοκιμάζονται οι αντοχές της Ελλάδας και θα ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές», είπε.
  • Μετά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσης η κυβέρνηση ζητά τώρα και από πρεσβείες και προξενεία να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Εφορία, τυχόν αδιάθετες δαπάνες. Έντονες αντιδράσεις από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. «Όχι» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα χρήματα της Βουλής.
  • Είναι «κάλπικο» το δίλημμα συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ μιλώντας στην Κομοτηνή. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδος είναι η ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την ΕΕ, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ.
  • «Δίκαιες απαιτήσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται δήλωση γερμανού δικαστή του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Κόσμος

  • Σε θάνατο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης ο Ντ.Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης. Η επίθεση, η οποία είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2013, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 264, συμμετέχοντες και παριστάμενοι.
  • Ένας 48χρονος άνδρας σκότωσε 4 ανθρώπους με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε άλλους 6 όταν άρχισε να πυροβολεί από το μπαλκόνι του στη Νάπολη προτού συλληφθεί. Ο 48χρονος νοσοκόμος που δεν είχε ποινικό μητρώο, άνοιξε πυρ έπειτα από καυγά με τη σύζυγό του, τον αδελφό του και την κουνιάδα του, τους οποίους όπως όλα δείχνουν σκότωσε.
  • 8.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο έλεος της πείνας και της δίψας μέσα σε άθλια πλοιάρια στην Νοτιοανατολική Ασία. Ο Τζο Λόρι, εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση παραχώρησε συνέντευξη στο DLF.
  • Τον αγαπημένο του παντρεύτηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ, σε μια από τις πρώτες τελετές που έγιναν στο Μεγάλο Δουκάτο μετά την ψήφιση -το 2014- του σχετικού νόμου. «Ευχαριστώ το Λουξεμβούργο» είπε ο Μπέτελ μετά την τελετή. Παρών και ο πρωθυπουργός του Βελγίου, χώρα προέλευσης του συντρόφου του Μπέτελ.
  • «Πολιτική συνωμοσία» στο κόμμα της βλέπει η Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο για έξοδα του υπουργείου της την περίοδο 2007 - 2010. Κρατικοί ελεγκτές αρνήθηκαν να δικαιολογήσουν τις ύψους 190.000 ευρώ δαπάνες του υπουργείου της στη διάρκεια της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.

Οικονομία

  • Συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας-Βενεζουέλας στον τομέα της ενέργειας και, ειδικότερα, στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φερνάντες Φαρίτ.
  • Εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικ. απέρριψε τη σκέψη που εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης περί ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
  • «Δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στην «ERTOpen. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αναφορά του στο Κούγκι. «το Τέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι» είπε.

Αθλητισμός

  • Πέντε από τους «ταλαιπωρημένους» παίκτες του αποφάσισε να ξεκουράσει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενόψει της αναμέτρησης με την Ιντερ στο Μιλάνο. Η Γιουβέντους έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στη Serie A και την πρόκριση στον τελικό του Champions League και τώρα είναι η ώρα της σωστής διαχείρισης αφού μπροστά της υπάρχει και ο τελικός του κυπέλλου Ιταλίας, την προσεχή Πέμπτη εναντίον της Λάτσιο.
  • Σοβαρό πρόβλημα θα έχει ο παίκτης της Χαλ, Τζέικ Λίβερμορ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου μετά τον αγώνα των «τίγρεων» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας
  • Μπορεί επισήμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ψάχνει για τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, ο οποίος στη συνέχεια θα αναζητήσει και τον επόμενο προπονητή, όμως, φαίνεται πως κάποια μεταγραφικά ζητήματα ήδη «τρέχουν». Για παράδειγμα, ο Κρίστιαν Τσάβες μια μέρα μετά τις δηλώσεις του πως βρίσκεται σε επαφές με τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ανάρτησε φωτογραφία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει τον γιο του στο γήπεδο της Τούμπας. Θυμίζουμε πως Αργεντινός άσος του ΠΑΣ Γιάννενα ήταν ο σκόρερ του 1-1 που απέσπασαν πρόσφατα οι Ηπειρώτες στη Θεσσαλονίκη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου